Gå direkt till innehåll
Skiss över det nya e-handelslagret
Skiss över det nya e-handelslagret

Pressmeddelande -

Oriola investerar i nytt e-handelslager för Kronans Apotek

Den svenska apoteksmarknaden genomgår en snabb omvandling mot e-handel. Pandemin har påskyndat förändringen och under första halvåret 2021 nådde e-handelns andel 18% av all försäljning på apoteksmarknaden i Sverige.

För att stödja tillväxten för e-handel, investerar Oriola i ett nytt lager för e-handelsverksamhet i Enköping, Sverige. Det nya lagret kommer att leverera onlinebeställningar till kunder i apotekskedjan Kronans Apotek, som Oriola äger.

”Vår e-handel växte med 85% år 2020 och planen är att fortsätta snabb expansion. För att bli en av de bästa aktörerna inom e-handel på apoteksmarknaden måste vi öka kapaciteten i vårt e-handelslager. Investeringen kommer också att göra det möjligt för oss att skapa ännu bättre flöden och processer för att öka lönsamheten i e-handeln och stödja dess fortsatta utveckling, säger Elisa Markula, VD Oriola och Kronans Apotek.

För närvarande finns lagret för e-handel i Oriolas distributionscenter i Enköping. Det nya e-handelslagret omfattar cirka 15 000 kvadratmeter med möjlighet att expandera och frigör också kapacitet för Oriolas övriga distributionsverksamhet. Oriola hyr anläggningen av Logicenters. Byggprojektet under hösten 2021 och det nya e-handelslagret kommer att stå klart under andra halvan av 2022. Lagret kommer att byggas enligt BREEAMs hållbarhetsmodell och certifieringar för att säkerställa bästa möjliga miljöprestanda.

Den nya e-handelslagret kommer att placeras vid Eva Ekebladsgatan i Enköping med goda transportmöjligheter

Ämnen

Kategorier

Regioner


Kronans Apotek har över 320 apotek i hela Sverige, från Skåne i söder till Lappland i norr, och en e-handel som levererar snabbt till landets alla delar. Vi erbjuder produkter och tjänster inom recept, hälsa och skönhet anpassade efter dina behov. Besök oss på kronansapotek.se eller ditt närmaste Kronans Apotek.

Vårt syfte: Hälsa för livet genom att hjälpa alla att leva ett hälsosammare liv.

Vår mission: Vi erbjuder hållbara produkter och tjänster för hälsa och välmående.

Vår vision: På ett omtänksamt sätt möjliggör vi en friskare morgondag.

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08

Relaterat innehåll