Gå direkt till innehåll
Pollen har avancerat uppåt i landet – försäljning av pollenläkemedel har ökat med 859 % i norra Sverige.

Pressmeddelande -

Pollen har avancerat uppåt i landet – försäljning av pollenläkemedel har ökat med 859 % i norra Sverige.

Under den senaste veckan har försäljningen av pollenläkemedel ökat markant på Kronans Apotek i Jämtlands-, Västerbottens-, Västernorrlands- och Norrbottens län. Från vecka fem till vecka 21 har försäljningen ökat med 859 procent.

Högre temperaturer är en del av orsaken till att björkblomningen nu även har slagit till i norra Sverige. Björkpollen är den pollen som orsakar mest besvär för allergikerna och att den nu satt igång på allvar märks tydligt i försäljningen av pollenprodukter på Kronans Apotek i den norra delen av Sverige.

- Pollenallergi är besvärligt och det finns goda skäl att hålla koll på pollenhalterna. Det finns gott om effektiva receptfria läkemedel som effektivt kan lindra symtomen och på våra apotek hjälper vi gärna till med rådgivning runt detta, säger Ynette Gustavsson, farmaceut på Kronans Apotek.

Omkring 14 procent av barnen och 25 procent av vuxna lider av någon form av pollenallergi i Sverige. Pollensäsongen i Sverige kan delas in i tre perioder: våren då lövträden blommar, sommaren med gräsets pollen samt sensommaren/hösten som är gråbons säsong. Pollentiden pågår från tidig vår och varar fram till sen höst. 

Relaterade länkar

Ämnen

Regioner


Kronans Apotek vill att kunderna ska känna sig friskare på insidan och vackrare på utsidan. Kronans Apotek har över 300 apotek i hela Sverige från Trelleborg i söder till Haparanda i norr och cirka 2500 anställda.

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08