Gå direkt till innehåll
Positivt för Kronans Apotek i Likenäs

Pressmeddelande -

Positivt för Kronans Apotek i Likenäs

För några veckor sedan flaggade Kronans Apotek för att apoteket i värmländska Likenäs behövde stängas mellan 16 juni och 2 september på grund av brist på farmaceuter. Nu har företaget lyckats hitta lösningar för att se till att invånarna i Likenäs får apoteks-service under sommaren. 

På grund av farmaceutbrist riskerade Kronans Apotek att stängas helt under tio veckor i Liknäs i sommar. Men nu har företaget lyckats hitta personal för att delvis kunna hålla apoteket öppet under veckorna 25, 26 och 27. Dessutom har företaget, genom ett samarbete med vårdcentralen i Likenäs, även säkerhetsställt tillgång till akutmediciner under hela sommaren.

”Vi har vänt på alla stenar vi kan och är glada över att vi nu lyckats hitta några lösningar för att hålla lite mer öppet under sommaren. Tillsammans med vårdcentralen i Likenäs kommer vi även att kunna se till att patienter som behöver tillgång till akutmediciner ska kunna få det”, säger Andreas Rosenlund, Informationsdirektör, Kronans Apotek.

Följande kommer att ske i Likenäs för att erbjuda apoteks-service mellan den 12 juni och 2 september:

  • Begränsade öppettider under veckorna 25, 26 och 27 (istället för helt stängt)
  • Kronans Apotek kommer att leverera läkemedel till hela Klarvälvsdalens kommunala vårdinrättningar/ äldreboende 2 gånger i veckan och då i samarbete med medicinskt ansvarig sjuksköterska (MAS).
  • För att hjälpa patienter som behöver tillgång till akutmediciner så kommer även ett akutförråd ges till vårdcentralen i Likenäs.

”Vi är oerhört tacksamma till den farmaceut som hörde av sig och kan ställa upp några dagar under några veckor som vi annars hade behövt hålla helt stängt. Vi kommer så klart även att fortsätta vårt sökande efter farmaceuter som kan täcka upp övriga veckor”, säger Rosenlund.

Under hela sommaren kan konsumenterna även beställa läkemedel via Kronans Apoteks app eller direkt från hemsidan kronansapotek.se.

Istället för att stänga helt perioden 16 juni – 2 september så kommer Kronans Apotek i Likenäs hållas öppet följande dagar:

Vecka 25: onsdag 20/6

Vecka 26: tisdag 26/6 och torsdag 28/6

Vecka 27: tisdag 3/7 och torsdag 5/7

Ämnen

Kategorier

Regioner


Kronans Apotek vill att kunderna ska känna sig friskare på insidan och vackrare på utsidan. Kronans Apotek har över 300 apotek i hela Sverige från Trelleborg i söder till Haparanda i norr och cirka 2500 anställda.

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef 0730-283030
Mickaela Borg

Mickaela Borg

Presskontakt PR-ansvarig 072-0503473
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist

Relaterat innehåll