Gå direkt till innehåll
Silver för Kronans Apotek i Pentawards
Silver för Kronans Apotek i Pentawards

Pressmeddelande -

Silver för Kronans Apotek i Pentawards

Kronans Apotek tog hem silver i Pentawards - den internationellt kända och prestigefyllda förpackningstävlingen. Utmärkelsen gäller förpackningsdesignen för Kronans Apoteks egna varor inom segmentet hud och hår som tagits fram i samarbete med Identity Works. Samma förpackningsdesign är även nominerat till Svenska Designpriset.

I årets upplaga av Pentawards, som hölls i New York i går kväll, ingick bidrag från hela världen uppdelade i 55 olika tävlingskategorier. En internationell jury bestående av 12 högt respekterade designers utsåg vinnarna. Kronans Apotek fick silver i kategorin Förpackningsdesign för det egna hudvårdsmärket.

-Vi är överlyckliga att förpackningsdesignen för våra egna produkter uppmärksammas i en sådan tuff internationell konkurrens. Extra kul är att produkterna blivit storsäljare bland våra kunder, säger Emelie Friis, Marknadsdirektör på Kronans Apotek

Svenska Designpriset nominering

I Sverige har samma förpackningsdesign nominerats till Svenska Designpriset.

Mellan den 10 – 16 september går det att rösta på alla nominerade bidrag på Svenska Designprisets webbsida. För att rösta på Kronans Apotek, gå till Svenska Designprisets webbsida, scrolla ner till kategori 3B –Identitet – Förpackning.

Utdelningen av Svenska Designpriset 2018 äger rum den 25 oktober på Berns i Stockholm.

Mer om Pentawards.

Mer om Svenska Designpriset

Ämnen


Kronans Apotek vill att kunderna ska känna sig friskare på insidan och vackrare på utsidan. Kronans Apotek har över 300 apotek i hela Sverige från Trelleborg i söder till Haparanda i norr och cirka 2500 anställda.

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08

Relaterat innehåll

Kronans Apoteks nya uppgraderade hudvårdssortiment

Kronans Apotek relanserar ett förbättrat och uppgraderat hudvårdssortiment.

Kronans Apotek relanserar sitt egna hudvårdssortiment. Produkterna har fått en ny, modernare förpackningsdesign och innehållet har förbättrats med noggrant utvalda och skonsamma ingredienser. I framtagande av de nya formuleringarna har företaget aktivt valt bort vissa omdiskuterade ingredienser. Bland annat har parabener och mikroplaster valts bort.