Gå direkt till innehåll
Silver för Kronans Apotek i Pentawards
Silver för Kronans Apotek i Pentawards

Pressmeddelande -

Silver för Kronans Apotek i Pentawards

Kronans Apotek tog hem silver i Pentawards - den internationellt kända och prestigefyllda förpackningstävlingen. Utmärkelsen gäller förpackningsdesignen för Kronans Apoteks egna varor inom segmentet hud och hår som tagits fram i samarbete med Identity Works. Samma förpackningsdesign är även nominerat till Svenska Designpriset.

I årets upplaga av Pentawards, som hölls i New York i går kväll, ingick bidrag från hela världen uppdelade i 55 olika tävlingskategorier. En internationell jury bestående av 12 högt respekterade designers utsåg vinnarna. Kronans Apotek fick silver i kategorin Förpackningsdesign för det egna hudvårdsmärket.

-Vi är överlyckliga att förpackningsdesignen för våra egna produkter uppmärksammas i en sådan tuff internationell konkurrens. Extra kul är att produkterna blivit storsäljare bland våra kunder, säger Emelie Friis, Marknadsdirektör på Kronans Apotek

Svenska Designpriset nominering

I Sverige har samma förpackningsdesign nominerats till Svenska Designpriset.

Mellan den 10 – 16 september går det att rösta på alla nominerade bidrag på Svenska Designprisets webbsida. För att rösta på Kronans Apotek, gå till Svenska Designprisets webbsida, scrolla ner till kategori 3B –Identitet – Förpackning.

Utdelningen av Svenska Designpriset 2018 äger rum den 25 oktober på Berns i Stockholm.

Mer om Pentawards.

Mer om Svenska Designpriset

Ämnen


Kronans Apotek vill att kunderna ska känna sig friskare på insidan och vackrare på utsidan. Kronans Apotek har över 300 apotek i hela Sverige från Trelleborg i söder till Haparanda i norr och cirka 2500 anställda.

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08

Relaterat innehåll