Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Stefan Carlsson inviger Kronans Droghandel i Kalmar

Landshövdingen i Kalmar län, och tidigare VDn på Apoteket AB, Stefan Carlsson, inviger Kronans Droghandels nya apotek i Kalmar på fredag. Det nya apoteket är centralt placerat och kommer ytterligare utöka apoteksservicen i Kalmar. Genom etableringen befäster Kronans Droghandel sin position som Sveriges tredje största apoteksaktör.

Stefan Carlsson tillträdde som Landshövding för Kalmar län under våren. Parallellt har han också lett statens utredning om myndighetsstrukturen på vård- och omsorgsområdet, men innan dess var han under elva år VD för Apoteket AB. På fredag inviger han Kronans Droghandel nya apotek i Kalmar. 

- Det är trevligt att Stefan Carlsson åter vill inviga ett apotek och att han kommer till Kronans Droghandel. Hans roll under omregleringen var betydande och cirkeln sluts när han inviger en konkurrent till det företag han tidigare var VD för, säger Lars Birkeland, VD på Kronans Droghandel

- Genom vårt nya apotek i Kalmar kommer vi kunna ge ännu bättre service till våra kunder. På Kronans Droghandels apotek träffar kunderna våra läkemedelsspecialister som ger råd och information för att alla ska få bästa möjliga nytta av sina läkemedel. Jag är övertygad om att kunderna också kommer att uppskatta våra hälso- och egenvårdsprodukter för deras höga kvalitet och pris.

Kronans Droghandel Kalmar ligger på Storgatan 18 och kommer att invigas den 8 juni klockan 10 av Landshövding Stefan Carlsson. 

Samtliga Kronans Droghandels apotek är godkända av Läkemedelsverket och får bära den nationella apotekssymbolen. Alla med MedMera-kort får återbäring på allt de handlar på Kronans Droghandels apotek, förutom varor som omfattas av högkostnadsskyddet. Kronans Droghandel är till 20 procent ägt av KF och till 80 procent av Oriola-KD.

Länk: Här finns Kronans Droghandels apotek

För mer information, kontakta:
Andreas Rosenlund, informationsdirektör Kronans Droghandel, 010 240 61 58

Ämnen

Kategorier

Regioner


Kronans Droghandel ägs till 80 procent av Oriola-KD och till 20 procent av Kooperativa Förbundet och har cirka 1 300 anställda. Kronans Droghandel är Sveriges tredje största apotekskedja med över 215 apotek från Trelleborg i söder till Malmberget i norr. Kronans Droghandel startade 1907 på Apoteket Kronan i Göteborg med anor från 1600-talet.

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08