Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Fler i storstaden tar värktabletter ofta

Var tionde svensk, elva procent, tar receptfria värktabletter varje dag eller flera gånger i veckan. I storstäderna Stockholm, Göteborg och Malmö är det hela 20 procent som tar receptfria värktabletter lika ofta, jämfört med i små och mellanstora städer där bara åtta procent gör det. På landsbygden är motsvarande siffra elva procent. Det visar en Sifoundersökning som Kronans Droghandel låtit göra.

Var tionde svensk tar värktabletter varje vecka

Var tionde svensk, 11 procent, tar receptfria värktabletter varje dag eller flera gånger i veckan, och fler kvinnor än män tar ofta värktabletter. Bland äldre kvinnor är det hela var femte, 23 procent, som tar receptfria värktabletter varje dag eller flera gånger i veckan. Det visar en ny Sifoundersökning som Kronans Droghandel låtit genomföra.

Dagligt sms påminner om p-piller

Ett dagligt sms gör det enkelt att komma ihåg att ta sina p-piller eller andra läkemedel. På Kronans Droghandels hemsida kan man gratis aktivera påminnelsetjänsten. Givetvis går den också att använda för påminnelser om andra mediciner också.

Broddväder på gång: Broddarna åter i lager på apoteken

I morgon finns det åter broddar på Kronans Droghandels apotek, lagom till att kylan återvänder. Det var i samband med halkan under förra veckan som broddarna tog slut på apoteken. Under vintern har försäljningen av broddar fördubblats jämfört med året innan.

Kundernas synpunkter ska ge bättre service på apoteket

Från och med i morgon erbjuder Kronans Droghandel som enda apoteksaktör sina kunder att lämna beröm, klagomål och tips på förbättringar via internet. Kundernas synpunkter blir en integrerad del av Kronans Droghandels kvalitetsarbete i samband med införandet av det nya avvikelsesystemet, KAS.

Viktigt med ägarstyrning för Apoteket AB

Konkurrensverket kom i dag med sin delrapport Omregleringen av apoteksmarknaden. Myndigheten har kommit fram till flera viktiga slutsatser där en tydlig ägarstyrning av Apoteket AB är den viktigaste. Kronans Droghandel välkomnar tydlighet, transparens och långsiktighet på apoteksmarknaden och ser gärna ett snabbt genomförande av flera av de föreslagna åtgärderna.

Kronans Droghandel öppnar i Trollhättan

Lagom till jul, på torsdag den 23 december, inviger Kronans Droghandel ett helt nytt apotek vid Coop Forum i Trollhättan. Media är förstås välkomna till öppningen av det första Kronans Droghandel i Trollhättan.

Nu öppnar Kronans Droghandel i Upplands Väsby

På tisdag den 21 december, invigs Kronans Droghandels nya apotek i Upplands Väsby av riksdagsledamoten Mats Gerdau (M). Det är Kronans Droghandels tjugonde nya apotek för i år och totalt har apotekskedjan nu 190 apotek. Media är förstås välkomna till öppningen av apoteket i Upplands Väsby.

Kronans Droghandel öppnar i Sandviken

På torsdag den 16 december invigs ett helt nytt apotek vid Jansaparken i Sandviken av riksdagsledamoten Anders W Jonsson. Under veckan öppnar Kronans Droghandel fyra nya apotek, vilket är flest under en och samma vecka i företagets historia. Media är förstås välkomna till öppningen av apoteket i Sandviken.

Kronans Droghandel öppnar i Trelleborg

På tisdag den 14 december invigs det första Kronans Droghandel i Trelleborg. I veckan som kommer öppnar Kronans Droghandel fyra nya apotek, vilket är flest under en och samma vecka i företagets historia. Media är förstås välkomna till öppningen av apoteket på Algatan i Trelleborg.

Kronans Droghandel öppnar i Karlskoga

På tisdag den 14 december inviger Kronans Droghandel ett helt nytt apotek vid Coop Forum i Karlskoga. Under veckan öppnar Kronans Droghandel fyra nya apotek, vilket är flest under en och samma vecka i företagets historia. Media är förstås välkomna till öppningen av apoteket i Karlskoga.

Visa mer