Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Kundernas synpunkter ska ge bättre service på apoteket

Från och med i morgon erbjuder Kronans Droghandel som enda apoteksaktör sina kunder att lämna beröm, klagomål och tips på förbättringar via internet. Kundernas synpunkter blir en integrerad del av Kronans Droghandels kvalitetsarbete i samband med införandet av det nya avvikelsesystemet, KAS.

– Det känns viktigt att våra kunder kan hjälpa oss att bli bättre. Vi vill vara det apotek som ger kunderna bäst service, och det är bara de som kan avgöra om vi lyckas, säger Cecilia Marlow, vd på Kronans Droghandel.

Läkemedel gör mycket nytta, men kan också skada om de används fel. Därför har Sveriges apotek sedan tidigare bedrivit ett omfattande kvalitetsarbete. Nu tar Kronans Droghandel det ett steg längre och bjuder in kunderna att ta en aktivare roll.

Kundsynpunkterna kommer att samlas via Kronans Droghandels 190 apotek, via kundservicetelefonen Kundkontakten och direkt via kronansdroghandel.se. Om synpunkterna rör ett särskilt apotek kommer de att skickas direkt till det berörda apoteket.

Rapporteringen av kundsynpunkter ingår i ett nytt system, KAS, där även medarbetarna kan rapportera in incidenter och felexpeditioner.

– Det ska vara enkelt också för våra medarbetare att rapportera in brister. Vi hoppas att det här på sikt hjälper oss att utveckla kvaliteten på vår service och förbättra patientsäkerheten ytterligare, säger Inger Näsman, kvalitetsdirektör på Kronans Droghandel.

Så kan kunderna lämna synpunkter:
- På något av Kronans Droghandels 190 apotek
- Via kundservicetelefonen Kundkontakten på 0771-612 612
- På www.kronansdroghandel.se

För mer information, kontakta:
Inger Näsman, kvalitetsdirektör Kronans Droghandel, 010-240 61 61
Andreas Rosenlund, informationsdirektör Kronans Droghandel, 010-240 61 58


Fakta om Kronans Droghandel

– Kronans Droghandel grundades redan 1907 av apotekaren Gustaf Bernström på det anrika apoteket Kronan i Göteborg, och har försörjt apoteken i Sverige med läkemedel och andra apoteksprodukter i över hundra år.

– På den tiden såldes bland annat farmaceutiska preparat, mineralvatten, specialiteter, förbands- och sjukvårdsartiklar, glasvaror och maltextrakt.

– I dag erbjuder Kronans Droghandel läkemedel och ett modernt sortiment med bland annat hälso- och hudvårdsprodukter.

– Ordet drog kommer ursprungligen av tyskans droge. Drog var samlingsnamnet för oberedda läkemedel, främst från växtriket, och är i många länder förknippat med apoteksprodukter.

Ämnen

Kategorier


Kronans Droghandel är Sveriges tredje största apotekskedja med över 190 apotek från Trelleborg i söder till Malmberget i norr. Kronans Droghandel startade 1907 på Apoteket Kronan i Göteborg med anor från 1600-talet. Kronans Droghandel ägs till 80 procent av Oriola-KD och till 20 procent av Kooperativa Förbundet och har cirka 1 300 anställda.

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08