Gå direkt till innehåll
Apotek återinför praktik på apotek för servicekontoret

Pressmeddelande -

Apotek återinför praktik på apotek för servicekontoret

I år kommer alla anställda på Kronans Apoteks servicekontor att återigen göra praktik på apotek. För farmaceuter kommer det bli två veckor på apotek och för övriga en vecka.

- Genom att komma ut på våra apotek, får vi på servicekontoret möjlighet att träffa kollegor, träffa våra kunder i rätt sammanhang och se våra apotek. På så sätt ökar ledningens och medarbetarna på servicekontorets förståelse och kunskap om hur vardagen ser ut på apoteken. Det kommer i sin tur leda till ytterligare förbättringar och utveckling av vårt kunderbjudande, säger Stig Tornell, VD för Kronans Apotek.

Kronans Apotek hade åren 2012 och 2013 praktik på apotek för alla kollegor på servicekontoret, men under integrationen mellan Medstop och Kronans Droghandel och under etableringen av Kronans Apotek skedde inte någon praktik.

- Vi har bestämt oss för att återinföra praktiken efter våra tidigare positiva erfarenheter. Det för också kollegorna på servicekontor och på apotek närmare varandra och är en del i att fortsätta utveckla Kronans Apotek. För att kunna utveckla rätt verktyg till våra apotek finns också ett stort behov av att hålla sig ajour och uppdaterad på hur det är att arbeta på apotek. Och att då också få träffa kollegor och kunder ute på apoteken är roligt och en ren bonus, säger Stig Tornell.

För farmaceuterna kommer praktiken omfatta två veckor, för andra en vecka.

- Recepten är vår kärnaffär och som farmaceut på servicekontoret är det oerhört viktigt att hålla sig uppdaterad på samtliga processer i våra apotek, konstaterar Stig Tornell.

För ytterligare information, kontakta:
Andreas Rosenlund, informationsdirektör Kronans Apotek, 010 240 61 58, 070 359 10 58

Relaterade länkar

Ämnen


Kronans Droghandel Apotek AB är ett modernt apotek som verkar för kunden i tiden. Apoteken kännetecknas av ett positivt kundbemötande och ett attraktivt sortiment. Apotekskedjan har över 300 apotek i hela Sverige från Trelleborg i söder till Haparanda i norr och cirka 2500 anställda.

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08