Gå direkt till innehåll
Corona födde framgångsrik och smittsäker kampanj

Pressmeddelande -

Corona födde framgångsrik och smittsäker kampanj

För att minimera smittorisken för Covid-19 lanserade Kronans Apotek i våras tjänsten ”Du ringer in, vi kommer ut”. Sedan dess har cirka 10 000 kunder utnyttjat den nya möjligheten att ringa in sina beställningar och hämta ut läkemedel utanför apoteken.

När coronapandemin intog Sverige på allvar i mars ökade rädslan för att gå in i fysiska butiker och därigenom riskera att bli smittad. Men Kronans Apotek lyckades hitta en snabb lösning som var lika enkel som genial. Genom att låta kunderna ringa in till det lokala apoteket kunde de betala och hämta ut sina läkemedel utanför butiken – och samtidigt få rådgivning av en farmaceut. Den nya tjänsten fick namnet ”Du ringer in, vi kommer ut” och har sedan lanseringen i april nyttjats av cirka 10 000 kunder.

– Coronapandemin har inneburit mycket lidande för många människor, både drabbade och anhöriga. Därför är det glädjande att vi så snabbt har kunnat hjälpa våra kunder med nya innovativa lösningar så att de på ett säkert sätt kan hämta ut nödvändiga läkemedel. Med tanke på hur många som faktiskt har använt sig av tjänsten kan vi dra slutsatsen att den varit väldigt uppskattad, säger Charlotte Stenbeck, affärsutvecklingsdirektör på Kronans Apotek.

Sedan lanseringen av ”Du ringer in, vi kommer ut” har tjänsten blivit tillgänglig på över 200 av Kronans Apotek. Nu vill apotekskedjan ta tjänsten till nästa nivå genom att möjliggöra leverans från ett lokalt apotek direkt hem till kunden. Det skulle kunna få positiva effekter i form av ökat värde för kunderna samtidigt som det gynnar miljön och sänker kostnader. 


– Vår viktigaste uppgift är att se till så att människor kan hämta ut sina läkemedel och att ge dem råd. Det arbetet ska vi fortsätta med och göra det ännu bättre. En lärdom från den här pandemin är att det går att förverkliga nya lösningar på kort tid när hela organisationen kraftsamlar, säger Charlotte Stenbeck.

Ämnen

Kategorier


Kronans Apotek har över 320 apotek i hela Sverige, från Skåne i söder till Lappland i norr, och en e-handel som levererar snabbt till landets alla delar. Vi erbjuder produkter och tjänster inom recept, hälsa och skönhet anpassade efter dina behov. Besök oss på kronansapotek.se eller ditt närmaste Kronans Apotek.

Vårt syfte: Hälsa för livet genom att hjälpa alla att leva ett hälsosammare liv.

Vår mission: Vi erbjuder hållbara produkter och tjänster för hälsa och välmående.

Vår vision: På ett omtänksamt sätt möjliggör vi en friskare morgondag.

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08

Relaterat innehåll