Gå direkt till innehåll
Emelie Friis har utsetts till marknadsdirektör för Kronans Apotek. Hon tar även en plats i ledningsgruppen.
Emelie Friis har utsetts till marknadsdirektör för Kronans Apotek. Hon tar även en plats i ledningsgruppen.

Pressmeddelande -

Emelie Friis blir marknadsdirektör på Kronans Apotek

Emelie Friis har utsetts till marknadsdirektör för Kronans Apotek. Emelie har sedan november 2015 varit marknadschef, men tar nu klivet upp och blir marknadsdirektör. Hon tar även en plats i Kronans Apoteks ledningsgrupp.

Emelie Friis har över 20 års erfarenhet av marknadsföring bland annat från roller som europeisk marknadschef för Absolut Vodka, Pernod Ricard och global reklamchef för Malibu och Kahluábrand. Efter tre år som marknadschef på Kronans Apotek kommer hon, från och med nu, att axla uppdraget som marknadsdirektör.

”Jag är glad att jag får möjligheten att fortsätta utveckla Kronans Apoteks varumärke och kommunikation, nu med ett helhetsperspektiv”, säger Emelie Friis och fortsätter:

”Jag brinner för förändringsarbete och digitalisering och har en stor respekt för våra kunder. Jag ser fram emot att fortsätta stärka vårt kunderbjudande. Det handlar framförallt om att förenkla för kunden så mycket som möjligt, erbjuda rådgivning och inspiration i alla kanaler och inte minst göra det möjligt för våra kunder att handla hur och när de vill”, säger Emelie Friis.

Sedan 2017, och då i rollen som marknadschef, har Emelie bland annat lett det offensiva arbetet med att få fart på Kronans Apoteks e-handel. Ett arbete som skördat frukt då företagets e-handel under 2017 växte med hela 69%. Tillväxten online fortsätter att öka även i år och företaget driver på sin offensiva satsning.

”Vi har genomfört många stora projekt de senaste åren och vi är ett företag i snabb utveckling och förändring. Det är stenhård konkurrens om kunderna och därför är det naturligt att Emelie nu förstärker ledningsgruppen. Nu kan vi lägga ännu mera fokus på utmaningen att möta våra kunders förväntningar på bättre och snabbare service och en bättre kundupplevelse”, säger Anders Torell, VD på Kronans Apotek.

Ämnen

Kategorier


Kronans Apotek vill att kunderna ska känna sig friskare på insidan och vackrare på utsidan. Kronans Apotek har över 300 apotek i hela Sverige från Trelleborg i söder till Haparanda i norr och cirka 2500 anställda.

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08

Relaterat innehåll