Gå direkt till innehåll
​Black Week – en succévecka för Kronans Apotek

Pressmeddelande -

​Black Week – en succévecka för Kronans Apotek

Kronans Apoteks Black Week-kampanj på nätet överträffade företagets förväntade försäljning med råge. Den totala försäljningen steg med över 400%, jämfört med samma period föregående år. Kampanjen, som löpte under hela veckan, förväntades nå sin kulmen under fredagen. Men, det blev söndagen ­- som med 600% fler ordrar än samma dag 2016 - slog alla rekord för en enskild dag i företagets historia.

Kronans Apotek firade en av årets största shopping- och readag med att erbjuda sina kunder en hel vecka med upp till 70 procent rabatt på utvalda varor i sin nätbutik. Hela veckan sammanräknad så ökade försäljningen med över 400 % och besöksantalen mångdubblades i jämförelse med föregående år. Det första försäljningsrekordet slogs på fredagen, men det fick redan under söndagen se sig slaget. Under söndagen hade e-handeln 600% fler ordrar jämfört med samma dag under 2016..

- Det är första året som vi gör en större satsning på Black Week och det märktes tydligt i försäljningen under hela veckan. Att söndagen slår alla tänkbara rekord för oss känns extra kul och väldigt motiverande, säger Fredrik Ljungström, Sortiments & Marknadsdirektör, Kronans Apotek.

Bra priser och unika erbjudanden i kombination med rätt digital marknadsföring förklarar succén. Nu spänner Kronans Apotek bågen inför julhandeln.

- Vi har satsat mycket på e-handeln under året och tagit stora steg framåt när det gäller sortiments- och prisstrategi samt snabbare hemleveranser. Hela årets försäljningsutveckling på e-handeln, och inte minst Black Week-kampanjen, vittnar om att vi gör rätt och bra saker. Nu ser vi fram emot julhandeln och även här gör vi en tydlig satsning med fina julklappserbjudanden, avslutar Fredrik Ljungström, Sortiments & Marknadsdirektör, Kronans Apotek

På fredag, den 1 dec, inleder Kronans Apotek sin julkampanj med bland annat en digital julkalender med nya erbjudanden varje dag ända fram till jul.

För ytterligare information kontakta
Andreas Rosenlund, informationsdirektör, 070-359 10 58

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Kronans Apotek vill att kunderna ska känna sig friskare på insidan och vackrare på utsidan. Kronans Apotek har över 300 apotek i hela Sverige från Trelleborg i söder till Haparanda i norr och cirka 2500 anställda.

Presskontakt

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Presskontakt 0730-283030
Andreas Rosenlund

Andreas Rosenlund

Presskontakt Informationsdirektör 010-240 61 58

Relaterat innehåll