Gå direkt till innehåll
Kronans Apoteks app kommer i september
Kronans Apoteks app kommer i september

Pressmeddelande -

Kronans Apotek lanserar app

Kronans Apotek har tagit fram en app mot fokus på att stötta receptkunden. Appen kommer att gå att ladda ned från slutet av september både via Appstore och Google Play. – Målet är att underlätta för kunden att ha koll på sina recept och därmed också förbättra läkemedelsanvändningen, säger Anna Skarph, apotekare och affärsutvecklare på Kronans Apotek.

Det är välkänt att läkemedelsanvändningen behöver förbättras och det uppskattas att felaktig läkemedelsanvändning kostar miljarder kronor för samhället varje år. För vissa diagnoser använder bara 50 procent av patienterna sina läkemedel korrekt. Bland annat finns ett mönster i att patienterna hämtar ut färre förpackningar läkemedel ju längre de behandlas. Därför är en bra och enkel app som hjälper kunderna i deras hantering av läkemedlen efterlängtad. En app som nu Kronans Apotek har utvecklat.

- I utvecklingen av appen har vi strävat efter att den ska vara så enkel som möjligt att använda. Appen ska verkligen stödja kunden så att kunden får överblick över sina läkemedel, sina recept, var man är i högkostnadsskyddet och att man enkelt kan boka och beställa sina läkemedel, säger Anna Skarph.

Kronans Apoteks app kommer att släppas i en första version i slutet av september, men redan i november uppdateras den med utökade funktioner. Kunden kan enkelt logga in med sitt BankID. I appen kommer kunden bland annat att:

  • Kunna hålla ordning på recept och fullmakter
  • Få påminnelser om ett recept behöver förnyas eller hämtas ut
  • Kontrollera högkostnadsskyddet och beloppet kvar till frikort
  • Välja att få receptet hemlevererat eller hämta ut hos lokalt Kronans Apotek
  • Ringa Kronans Apotek för personlig rådgivning och se alla apotek och öppettider

- Vi har en app som är enkel att använda och som är ett verkligt stöd för kunden. Vi som apotekskedja ska finnas där kunden finns, oavsett om hon besöker vårt apotek, handlar på kronansapotek.se eller via sin mobil, säger Anna Skarph.

För ytterligare information, kontakta:
Anna Skarph, apotekare och chef affärsutveckling recept Kronans Apotek 010-240 60 62
Andreas Rosenlund, informationsdirektör Kronans Apotek, 010 240 61 58, 070 359 10 58

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Kronans Droghandel Apotek AB är ett modernt apotek som verkar för kunden i tiden. Apoteken kännetecknas av ett positivt kundbemötande och ett attraktivt sortiment. Apotekskedjan har över 300 apotek i hela Sverige från Trelleborg i söder till Haparanda i norr och cirka 2500 anställda.

Presskontakt

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Presskontakt 0730-283030
Andreas Rosenlund

Andreas Rosenlund

Presskontakt Informationsdirektör 010-240 61 58

Relaterat innehåll