Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

En 104-åring fyller ett år: Kronans Droghandel firar med 190 kalas över hela landet

Kronans Droghandel fyller ett år som apotekskedja och firar det med allt ifrån fruktfat till kaffekalas på 190 apotek över hela landet den 25 och 26 mars.
- Det är ett inofficiellt rekord i fika på apotek, säger Cecilia Marlow, vd på Kronans Droghandel.
På ett år har Kronans Droghandel öppnat 20 nya apotek, utsetts till Årets utmanare och har de mest nöjda kunderna bland de nya apoteksaktörerna.

– Det har varit ett spännande och roligt år som vi nu ska fira ordentligt tillsammans med våra kunder. Därför bjuder vi på frukt eller kaffe, saft och kakor på 190 kalas över hela landet, säger Cecilia Marlow, vd på Kronans Droghandel. 

I samband med omregleringen köpte Kronans Droghandel 170 apotek från staten och har sedan dess öppnat över 20 nya apotek. I dag är Kronans Droghandel Sveriges tredje största apoteksaktör med 190 apotek.

Nyligen utsågs Kronans Droghandel till Årets utmanare i Retail Awards, detaljhandels stora årliga pris. I Svenskt Kvalitetsindex mätning under hösten hade Kronans Droghandel också de mest nöjda kunderna bland de nya apoteksaktörerna.

– Det känns roligt att vi har så nöjda kunder redan efter ett år. Vi jobbar hårt för att vara den apoteksaktör som är bäst på service, säger Cecilia Marlow.

Kronans Droghandels historia
- Kronans Droghandel är ett apotek med 400-åriga anor. Det första apoteket startade 1658 då Karl X gav apoteksprivilegier till Apoteket Strutsen i Göteborg.
- Namnet Kronan fick apoteket efter att apotekare Luth, som drev apoteket Strutsen, bistod vid balsameringen av Karl XII år 1718.
- 1907 startade apoteket Kronan en droghandel, alltså handel med råvaror till läkemedel.
- Sedan dess har Kronans Droghandel levererat läkemedel och andra produkter till Sveriges alla apotek.
- Efter omregleringen av apoteksmarknaden är Kronans Droghandel tillbaka där allt en gång började, bakom apoteksdisken, och driver i dag över 190 apotek i hela Sverige. Det gör Kronans Droghandel till Sveriges tredje största apoteksaktör.

Länk: Svenskt Kvalitetsindex, Retail awards

För mer information, kontakta:
Cecilia Marlow, vd på Kronans Droghandel, 010-240 60 07
Andreas Rosenlund, informationsdirektör Kronans Droghandel, 010-240 61 58, 070-359 61 58

Ämnen

Kategorier


Kronans Droghandel är Sveriges tredje största apotekskedja med över 180 apotek från Trelleborg i söder till Malmberget i norr. Kronans Droghandel startade 1907 på Apoteket Kronan i Göteborg med anor från 1600-talet. Kronans Droghandel ägs till 80 procent av Oriola-KD och till 20 procent av Kooperativa Förbundet och har cirka 1 300 anställda.

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08