Gå direkt till innehåll
Tygpåsen kommer till våren på Kronans Apotek
Tygpåsen kommer till våren på Kronans Apotek

Pressmeddelande -

Förbrukning av plastpåsar ned 38 procent på Kronans Apotek

Förbrukningen av plastpåsar hos Kronans Apoteks har minskat med 38 % sedan den nya EU-förordningen infördes i juni i år. Företaget tar nu nästa steg i sin satsning för att minska sin miljöpåverkan och byter till plastpåsar i 100% återvunnen plast. I samband med detta börjar företaget också att ta betalt för plastpåsarna för att ytterligare sänka efterfrågan.

Sedan den nya EU-förordningen, som tvingar butiker att informera sina kunder om de skadliga effekter som plastpåsar har för miljön, infördes har Kronans Apotek minskat förbrukningen av plastpåsar med 38%. Minskningen beror enbart på att företaget har informerat och frågat kunderna om de vill ha en plastpåse.

Nu tar Kronans Apotek ytterligare ett kliv i sitt hållbarhetsarbete. Från och med den 1 januari, 2018 kommer Kronans Apotek att successivt byta ut gamla plastpåsar mot nya i 100% återvunnen plast, LDPE. I samband med detta börjar företaget även att ta betalt för sina plastpåsar. Kunder som köper receptbelagda läkemedel och önskar en plastpåse får den kostnadsfritt.

- Vi utvärderar kontinuerligt olika alternativ för hur vi kan göra det enklare för våra kunder att minimera sin användning av plastpåsar, säger Carl-Johan Loo etableringsdirektör och även ansvarig för plastpåsar på Kronans Apotek.

- Förutom att ta betalt för plastpåsar så kommer vi även inom kort att börja sälja tygpåsar i tvättbar, organisk bomull. Detta är något som vi vet att många kunder efterfrågar.

Kronans Apotek har arbetat långsiktigt och systematisk med hållbarhet under många år. Bland annat har energiförbrukningen i majoriteten av företagets butiker minskat genom en övergång till vattenkraftsel med 0 % koldioxidutsläpp.

Utöver denna åtgärd har Kronans Apotek agerat för att minska företagets miljöpåverkan, bland annat:

  • Samlar in överblivna läkemedel
  • Använder enbart Svanenmärkta papper i sina trycksaker
  • Alla utskrifter på apotek klimatkompenseras
  • All el som Kronans Apotek köper är koldioxidfri och kommer från vattenkraft

För mer information kontakta:
Andreas Rosenlund, Informationsdirektör Kronans Apotek, 0703591058

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Kronans Apotek vill att kunderna ska känna sig friskare på insidan och vackrare på utsidan. Kronans Apotek har över 300 apotek i hela Sverige från Trelleborg i söder till Haparanda i norr och cirka 2500 anställda.

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08

Relaterat innehåll