Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Kronans Apotek, ett vinnande koncept

Kronans Apotek är den enda apoteksaktör som nominerades till handelns egen gala: Retail Awards som hölls igår. Nomineringen gällde Årets butikskoncept och priset belönar företag som skapat nya och smarta lösningar som berör butiksdesign, butikskommunikation och inredning.

Kronans Apotek är den enda apotekskedja som nominerades till Retail Awards 2014. Nomineringen gällde Årets butikskoncept och de övriga finalisterna var Kicks och John Henric. Det var Kicks som slutligen tog hem priset.

-  Det känns fantastiskt kul att vi var nominerade till Årets butikskoncept i Retail Awards och tillhörde finalisterna! Apoteksmarknaden genomgår stora förändringar och utvecklas snabbt. Kronans Apotek ligger i framkant i att utveckla nytt koncept, vidga sortimentet och samtidigt behålla fokus på kärnaffären, receptbelagda läkemedel. Vi vill fortsätta utveckla våra kundmöten, säger Lars Birkeland, VD på Kronans Apotek.

-  Vårt mål är att ge våra kunder ett ökat inre och yttre välbefinnande. Här ska samspelet mellan apotekets utformning och medarbetarnas kunskap och kompetens samverka för att ge ett utmärkt kundmöte.

Årets butikskoncept är det andra priset som företaget är nominerat till i Retail Awards. 2011 vann dåvarande Kronans Droghandel utmärkelsen Årets utmanare.

Kronans Apotek kommer inom kort lansera sitt nyaste butikskoncept på Renstiernas gata på
Södermalm i Stockholm. Ett mer givande kundmöte, utökad valmöjlighet med hälsa och skönhet och samtidigt ett kvalitativt möte för receptkunden är några av de förbättringar som finns i det nya konceptet.

Retail Awards är handels stora återkommande gala och arrangeras av Svensk Handel och tidningen Dagens Handel. Målet är att uppmuntra nytänkande och kvalitet inom handeln och lyfta fram handeln som en framtidsbransch.

För mer information, kontakta:
Andreas Rosenlund, informationsdirektör Kronans Apotek, 010 240 61 58

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Kronans Droghandel Apotek AB är ett modernt apotek som verkar för kunden i tiden. Apoteken kännetecknas av ett positivt kundbemötande och ett attraktivt sortiment. Apotekskedjan har över 300 apotek i hela Sverige från Trelleborg i söder till Haparanda i norr och cirka 2500 anställda.

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08