Gå direkt till innehåll
​Kronans Apotek i Likenäs öppnar

Pressmeddelande -

​Kronans Apotek i Likenäs öppnar

Kronans Apotek i Likenäs kommer att öppna med begränsade öppettider från den 30 juli. Öppettiderna kommer att vara klockan 10-13 fem dagar i veckan.

Tidigare i sommar flaggade Kronans Apotek för att apoteket i värmländska Likenäs skulle behöva stänga mellan 16 juni och 2 september på grund av brist på farmaceuter. Kronans Apotek lyckades hitta en lösning där apoteket kunde hålla delvis öppet under veckorna 25, 26 och 27. Nu har Kronans Apotek lyckats hitta ytterligare en lösning som innebär att Kronans Apotek i Likenäs kommer att kunna öppna den 30 juli. Apoteket kommer att hålla öppet fem dagar i veckan mellan 10-13. Det innebär att Kronans Apotek i Likenäs haft helt stängt under endast tre veckor istället för befarade elva.

”Vi har vänt på alla stenar vi kan och är glada över att vi nu lyckats hitta en lösning som innebär att vi kan hålla öppet resten av sommaren.” säger Andreas Rosenlund, Informationsdirektör, Kronans Apotek.

Sedan tidigare har Kronans Apotek också kommit överens om följande lösningar för Likenäs under sommaren:

  • Avtal om läkemedelsförsörjning med leverans 2 gånger i veckan har tecknats mellan hälso-och sjukvårdsförvaltningen och medicinskt ansvarig sjuksköterska, MAS, på ortens vårdcentral.
  • För att hjälpa patienter som behöver tillgång till akutmediciner så kommer ett akutförråd till vårdcentralen i Likenäs att installeras.

”Vi är oerhört tacksamma för den farmaceut som nu träder in och därmed löser situationen för Likenäs”, säger Rosenlund.

Under hela sommaren kan konsumenterna även beställa läkemedel via Kronans Apoteks app eller direkt från hemsidan kronansapotek.se.

För mer information:
Andreas Rosenlund, informationsdirektör Kronans Apotek, 0703591058

Ämnen

Kategorier

Regioner


Kronans Apotek vill att kunderna ska känna sig friskare på insidan och vackrare på utsidan. Kronans Apotek har över 300 apotek i hela Sverige från Trelleborg i söder till Haparanda i norr och cirka 2500 anställda.

Presskontakt

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Presskontakt 0730-283030
Andreas Rosenlund

Andreas Rosenlund

Presskontakt Informationsdirektör 010-240 61 58

Relaterat innehåll