Gå direkt till innehåll
Kronans Apotek upprepar SEO-succén – dubblar trafiken igen
Kronans Apotek upprepar SEO-succén – dubblar trafiken igen

Pressmeddelande -

Kronans Apotek upprepar SEO-succén – dubblar trafiken igen

För andra året i rad har Kronans Apotek lyckats öka den organiska trafiken med över 100 procent samtidigt som intäkterna lyfte med närmare 120 procent. Att apotekskedjan lyckats göra om bedriften beror främst på ett framgångsrikt SEO-arbete med hög produktivitet och en snabb omställning efter att Covid-19 brutit ut i Sverige.

Under 2019 lyckades Kronans Apotek dubblera den organiska trafiken till sajten. Den bedriften ledde bland annat till att Kronans Apotek fick ta emot Svenska SEO-priset inom kategorin Apotek och Hälsokost. Utmärkelsen delas ut till den e-handlare som åstadkommit exceptionella resultat inom organiskt sök under det gångna året.

Nu har Kronans Apotek lyckats göra om bedriften och under fjolåret ökade den organiska trafiken återigen med 100 procent.

– SEO-utvecklingen under 2020 är ett kvitto på det hårda arbete som content-teamet lägger ner varje dag. Vi har under året gjort ett gediget analysarbete, ökat vår produktivitet genom ett större team och varit snabba på att agera kring Covid-19. Det är den främsta förklaringen till att vi återigen har kunnat dubblera den organiska trafiken, säger Daniel Larsson, innehålls- och SEO-ansvarig hos Kronans Apotek.

Att synas högt i Googles sökresultat ger inte bara en ökad omsättning utan behövs också för att kunderna ska hitta till de fysiska apoteken och tjänsterna som Kronans Apotek tillhandahåller där. Till exempel var informations- och bokningssidan för antikroppstester den mest besökta sidan på hela sajten under 2020. Den hade mer än 500 000 besökare vilket bland annat ledde till cirka 70 000 utförda tester på Kronans Apotek.

– En växande organisk trafik är något som Kronans Apotek prioriterar högt och under 2021 är planen att öka takten i SEO-arbetet ytterligare. Vi kommer även att göra en rad förbättringar på vår e-handelsplattform för att kunderna enklare ska kunna hitta information och produkter, säger Hannes Hasselrot, digital försäljningsdirektör på Kronans Apotek.

Ämnen

Kategorier


Kronans Apotek har över 320 apotek i hela Sverige, från Skåne i söder till Lappland i norr, och en e-handel som levererar snabbt till landets alla delar. Vi erbjuder produkter och tjänster inom recept, hälsa och skönhet anpassade efter dina behov. Besök oss på kronansapotek.se eller ditt närmaste Kronans Apotek.

Vårt syfte: Hälsa för livet genom att hjälpa alla att leva ett hälsosammare liv.

Vår mission: Vi erbjuder hållbara produkter och tjänster för hälsa och välmående.

Vår vision: På ett omtänksamt sätt möjliggör vi en friskare morgondag.

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08

Relaterat innehåll