Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Fortsatt stark ökning av Kronans Apoteks E-handel

Kronans Apoteks försäljning online fortsatte att växa snabbare (+74%) än marknaden (+35%) under det fjärde kvartalet 2018.

”Vi har återigen haft ett bra år (2018) och det är fantastiskt kul att vår E-handel fortsätter att öka”, säger Anders Torell, VD för Kronans Apotek.

”Vi ska fortsätta växa snabbare än marknaden. Det gör vi genom att investera i kompetens och ny teknik som gör att vi kontinuerligt bygger nya insikter om våra kunder och utvecklar en stark Omni-kanalupplevlse”, säger Anders Torell.

Kronans Apotek breddar även kontinuerligt sitt tjänsteerbjudande till kunderna. Under januari i år lanserades drop in-mottagningar för enklare vårdärenden på två av företagets apotek i Stockholm. Mottagningarna drivs tillsammans med Doktor.se. Företaget har som ambition att successivt etablera fler drop in-mottagningar på sina apotek runt om i Sverige under 2019.

”Samtidigt som vi fortsätter vår satsning för att ta en allt större del av e-handelsförsäljningen för apotek så jobbar vi även vidare med och utveckla kärnverksamheten med försäljning och rådgivning kring läkemedel – där ska vi också ligga i framkant och erbjuda våra kunder bästa möjliga rådgivning oavsett om de handlar online eller i fysiska apotek”, avslutar Anders Torell.

Finansiell rapport från Oriola där Kronans Apotek ingår. 

Ämnen


Kronans Apotek vill att kunderna ska känna sig friskare på insidan och vackrare på utsidan. Kronans Apotek har över 300 apotek i hela Sverige från Trelleborg i söder till Haparanda i norr och cirka 2500 anställda.

Presskontakt

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Presskontakt 0730-283030
Andreas Rosenlund

Andreas Rosenlund

Presskontakt Informationsdirektör 010-240 61 58

Relaterat innehåll