Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Kronans Droghandel effektiviserar

Kronans Droghandels effektiviserar nu sin verksamhet för att höja lönsamheten. Som en konsekvens av detta behöver Kronans Droghandel minska antalet tjänster med motsvarande maximalt 40 heltidsanställda. Fackliga förhandlingar har inletts. Alla personalkategorier på apotek påverkas och även stödfunktioner berörs.

Kronans Droghandel har gjort en genomlysning av verksamheten och vidtar åtgärder för att öka försäljningen och effektivisera verksamheten.

- Vi behöver höja vår lönsamhet nu för att vara starka på lång sikt. Varje apotek behöver vara lönsamt, säger Jonas Levin, tillförordnad vd på Kronans Droghandel.

Sedan apoteksomregleringen trädde i kraft i januari 2010 har det öppnats närmare 300 nya apotek, en ökning med cirka 30 procent, och en betydande del av försäljningen av receptfria läkemedel har flyttat till dagligvaruhandeln. Detta leder till en kraftig strukturell förändring i hela apoteksbranschen.

För Kronans Droghandels del har detta lett till att det finns för många anställda på ett antal apotek. Samtidigt finns vakanta tjänster på andra apotek i Kronans Droghandel bland annat i Dalarna, Värmland och på Västkusten. Kronans Droghandel fortsätter etablera nya apotek som ett led i sin långsiktiga satsning.

För mer information, kontakta:
Andreas Rosenlund, informationsdirektör Kronans Droghandel, 010-240 61 58

Ämnen

Kategorier


Kronans Droghandel är Sveriges tredje största apotekskedja med över 200 apotek från Trelleborg i söder till Malmberget i norr. Kronans Droghandel startade 1907 på Apoteket Kronan i Göteborg med anor från 1600-talet. Kronans Droghandel ägs till 80 procent av Oriola-KD och till 20 procent av Kooperativa Förbundet och har cirka 1 300 anställda.

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08