Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Kronans Droghandel erbjuder gratis dosett när man hämtar recept

Kronans Droghandel kommer under maj och juni ge gratis doseringsaskar till alla kunder som hämtar ut sina recept och har MedMera-kort. Kampanjen är en del i Kronans Droghandels arbete för att bidra till en bättre läkemedelsanvändning. Bara 50 procent av alla som har en långsiktig läkemedelsbehandling tar sina läkemedel som tänkt, genom dosetten blir det enklare att behandla sig.

Det finns stora brister i läkemedelsanvändningen, enligt förstudien till den nationella läkemedelsstrategin kostar den felaktiga läkemedelsanvändningen någonstans mellan 10-20 miljarder kronor per år. Och endast 50 procent av de som har en långsiktig läkemedelsbehandling tar sina läkemedel som det var tänkt.

Från mitten av maj och till sista juni har Kronans Droghandel en kampanj där alla kunder som hämtar sitt recept och har MedMera-kort erbjuds en gratis dosett. Dosetten har 21 fack där man kan dela sin medicin efter när de ska tas, morgon, middag och kväll i en vecka. Dosetten är kostar normalt 55 kronor. Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket har godkänt just denna typ av rabatt på läkemedelsförmånen.

- Apoteken har en oerhört viktig roll för att bidra till en bättre läkemedelsanvändning och den här kampanjen stötar det arbetet på ett positivt sätt, säger Andreas Rosenlund, informationsdirektör på Kronans Droghandel.

Kronans Droghandels medarbetare träffar 13 miljoner kunder varje år, många med en omfattande läkemedelsbehandling. Hos Kronans Droghandel får de råd, information och stöd som gör att de får bättre förutsättningar att lyckas med sin läkemedelsbehandling. 

Sedan tidigare har Kronans Droghandel lanserat en påminnelsetjänst där man kan bli påmind om när man ska hämta ut sina läkemedel på apoteken, eller när man behöver förnya sitt recept. På www.kronansdroghandel.se kan man också lägga upp en egen påminnelse om när man ska ta sin medicin.


För mer information, kontakta:
Andreas Rosenlund, informationsdirektör Kronans Droghandel, 010 240 61 58

Ämnen

Kategorier


Kronans Droghandel ägs till 80 procent av Oriola-KD och till 20 procent av Kooperativa Förbundet och har cirka 1 300 anställda. Kronans Droghandel är Sveriges tredje största apotekskedja med över 200 apotek från Trelleborg i söder till Malmberget i norr. Kronans Droghandel startade 1907 på Apoteket Kronan i Göteborg med anor från 1600-talet.

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08