Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Kronans Droghandel förstärker sin ledning

Kronans Droghandel förstärker sin ledningsgrupp för att ytterligare utveckla servicegraden och för att lägga än mer kraft på nyetableringar. Den nya ledningsgruppen kommer att starta sitt arbete från april månad. 

Sedan tidigare har Kronans Droghandel inlett ett rekryteringsarbete för att förstärka sin säljorganisation med två affärsområdeschefer. Rekryteringen pågår just nu. I samband med detta tas positionen som försäljningsdirektör bort och ledningsgruppen utökas i stället med de två kommande affärsområdescheferna och etableringschefen. I samband med denna förändring har nuvarande försäljningsdirektören, Katarina Viebke, valt att lämna Kronans Droghandel.

-          Det här är ett beslut som växt fram under en tid. Kronans Droghandel har nu drivit sin verksamhet under ett års tid och vi har lyckats väl med det vi föresatt oss. Samtidigt som vi växer snabbt, vill vi finna vägar att utveckla verksamheten, och samtidigt bibehålla en platt organisation. Genom denna förändring räknar vi med att ytterligare vässa oss inför framtiden, säger Cecilia Marlow, vd Kronans Droghandel.

Kronans Droghandels ledningsgrupp från början av april:

-          Cecilia Marlow, vd
-          Juha Alskog, IM
-          Ullrika Eliasson, sortiment och inköp
-          Simon Falk, finans
-          Jonas Levin, marknad
-          Inger Näsman, kvalitet
-          Andreas Rosenlund, press och omvärld
-          Ninni Skagerfält, verksamhetsutveckling/HR
-          Lisa Slusne etablering
-          Affärsområdeschef, vakant
-          Affärsområdeschef, vakant

För mer information:
Cecilia Marlow, vd Kronans Droghandel, 010 240 60 07
Andreas Rosenlund, informationsdirektör Kronans Droghandel, 010 240 61 58, 070-359 10 58

Bilaga

Fakta om Kronans Droghandel


– Kronans Droghandel grundades redan 1907 av apotekaren Gustaf Bernström på det anrika apoteket Kronan i Göteborg, och har försörjt apoteken i Sverige med läkemedel och andra apoteksprodukter i över hundra år.

– På den tiden såldes bland annat farmaceutiska preparat, mineralvatten, specialiteter, förbands- och sjukvårdsartiklar, glasvaror och maltextrakt.

– I dag erbjuder Kronans Droghandel läkemedel och ett modernt sortiment med bland annat hälso- och hudvårdsprodukter.

– Ordet drog kommer ursprungligen av tyskans droge. Drog var samlingsnamnet för oberedda läkemedel, främst från växtriket, och är i många länder förknippat med apoteksprodukter.

Ämnen


Kronans Droghandel är Sveriges tredje största apotekskedja med 189 apotek från Trelleborg i söder till Malmberget i norr. Kronans Droghandel startade 1907 på Apoteket Kronan i Göteborg med anor från 1600-talet. Kronans Droghandel ägs till 80 procent av Oriola-KD och till 20 procent av Kooperativa Förbundet och har cirka 1 300 anställda.

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08