Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Kronans Droghandel lanserar ny påminnelsetjänst

Kronans Droghandel lanserar den 14 maj en ny påminnelsetjänst för sina receptkunder. Genom tjänsten får kunden en påminnelse, via SMS eller e-post, om när det är dags att hämta ut sin medicin eller när det är dags att förnya sitt recept hos förskrivaren. Sedan tidigare har Kronans Droghandels kunder också möjlighet att boka sina läkemedel via www.kronansdroghandel.se eller via telefon på 0771 - 612 612.

Kronans Droghandels kunder har efterfrågat möjligheten att kunna få en påminnelse om när det är dags att hämta ut sina läkemedel eller att förnya recepten. Med den nya tjänsten kan kunden få just den påminnelsen.

- Vi vill både bidra till att våra kunder använder sina läkemedel på rätt sätt och att de får tillgång till sina läkemedel. Genom den nya tjänsten kommer vi bättre kunna bidra till det, säger Carin Svensson.

- Det här är ju ett av de problem som finns kring läkemedelsanvändningen, att man inte hämtar de läkemedel man behöver. Genom påminnelsen kan vi bidra ytterligare till att våra kunder får en bättre läkmedelsanvändning.

Sedan tidigare kan Kronans Droghandels kunder också beställa sitt läkemedel till sitt lokala apotek via hemsidan och telefon. 

På Kronans Droghandels apotek träffar kunderna läkemedelsspecialister som ger råd och information för att få bästa möjliga nytta av sina läkemedel. Det ger positiva effekter för kunderna och samhället då läkemedelsanvändningen blir bättre genom den rådgivning kunderna får på apoteken.

För mer information, kontakta:
Carin Svensson, farmacichef Kronans Droghandel, 010 240 61 13
Andreas Rosenlund, informationsdirektör Kronans Droghandel, 010 240 61 58

Ämnen

Kategorier


Kronans Droghandel ägs till 80 procent av Oriola-KD och till 20 procent av Kooperativa Förbundet och har cirka 1 300 anställda. Kronans Droghandel är Sveriges tredje största apotekskedja med över 200 apotek från Trelleborg i söder till Malmberget i norr. Kronans Droghandel startade 1907 på Apoteket Kronan i Göteborg med anor från 1600-talet.

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08