Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Kronans Droghandel minskar bemanning med motsvarande 40 heltidstjänster

Kronans Droghandel har effektiviserat sin bemanning under hösten. Totalt har bemanningen minskat med motsvarande 40 heltidstjänster. Av dessa har 24 tjänster kunnat lösas genom neddragningar av tim- och visstidsanställningar och med naturliga avgångar. Endast 16 fast anställda har sägts upp på grund av arbetsbrist.
Vi kommer behöva fortsätta vårt arbete för att förbättra vår försäljning och effektivitet, vi ser dock positiva resultat av höstens arbete, säger Jonas Levin, vd på Kronans Droghandel.

Det var den 21 september som de fackliga förhandlingarna inleddes. Mycket av effektivitetsarbetet har kunnat lösas genom naturliga avgångar och genom neddragningar av tim- och visstidsanställda. Utöver det har nio fastanställda personer sagts upp på apotek och sju på stabsbefattningar.

- Det finns en stor rörlighet på arbetsmarknaden för apotekspersonal och för oss har det inneburit att en rad av de förändringar vi planerade för har löst sig naturligt, säger Jons Levin, vd.

- Vi måste ha lönsamhet på alla våra apotek och med de åtgärder vi nu vidtar kommer vi att få bättre möjlighet att nå det målet. Givetvis kommer vi även framöver att behöva göra insatser för att öka vår försäljning och höja effektiviteten. Genom våra åtgärder under hösten är vi nu på rätt väg för att få bättre kontroll på våra kostnader och stå bättre rustade inför framtiden.

- Konkurrensen har ökat mest i storstadsområdena och det är naturligt att vi därför också behöver genomföra flest förändringar där. Samtidigt har vi fortfarande behov av att rekrytera i bland annat Skåne, Värmland, Örebro, Dalarna och på Västkusten. Vi kommer även etablera ett flertal apotek under 2012 och har fortsatta rekryteringsbehov, konstaterar Jonas Levin.

Som en del av effektiviseringen ändrar Kronans Droghandel också sin regionstruktur och kommer nu att ha tio regioner och en försäljningsdirektör. 

För mer information, kontakta:
Andreas Rosenlund, informationsdirektör Kronans Droghandel, 010 240 61 58

Ämnen

Kategorier


Kronans Droghandel ägs till 80 procent av Oriola-KD och till 20 procent av Kooperativa Förbundet och har cirka 1 300 anställda. Kronans Droghandel är Sveriges tredje största apotekskedja med över 200 apotek från Trelleborg i söder till Malmberget i norr. Kronans Droghandel startade 1907 på Apoteket Kronan i Göteborg med anor från 1600-talet.

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08