Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Kronans Droghandel passerar 200 apotek

Kronans Droghandel öppnar tre apotek i augusti och har nu över 200 apotek. Detta efter två nyöppningar i Stockholm, Hökarängen och Skarpnäck, samt ett apotek i Gävle den 25 augusti. Kronans Droghandel befäster sin position som Sveriges tredje största apoteksaktör och planerar ett tiotal nya apotek under hösten.

Kronans Droghandel öppnar tre apotek i augusti. Trots diskussioner om vikande lönsamhet för apoteksbranschen och svårigheter att rekrytera farmaceuter fortsätter Kronans Droghandel att etablera apotek.

- Vår etableringstakt ligger fast och vi kommer under hösten etablera flera apotek. Samtidigt ser vi över vår effektivitet vilket är viktigt för vår lönsamhet, säger Jonas Levin, vd Kronans Droghandel.

Både Skarpnäck och Hökarängen är förorter till Stockholm som båda saknat apotek sedan tidigare. I Skarpnäck finns också en vårdcentral. I Gävle etableras apoteket i Coop Extra i Fjällbacken, ett handelsområde som är under uppbyggnad och med ett stort upptagningsområde i Gävle.

- Vår målsättning att vara en av Sveriges tre största apotekskedjor. För det krävs en fortsatt hög etableringstakt. Samtidigt blir det allt viktigare att etablera i lokaler där kundströmmarna finns, i och med den snabba takten av nyöppningar krymper också utrymmet för ytterligare etableringar, säger Jonas Levin.

Samtliga Kronans Droghandels apotek är godkända av Läkemedelsverket och får bära den nationella apotekssymbolen. Alla med MedMera-kort får återbäring på allt de handlar på Kronans Droghandels apotek, förutom varor som omfattas av högkostnadsskyddet.

Länk: Här finns Kronans Droghandels apotek

För mer information, kontakta:
Andreas Rosenlund, informationsdirektör Kronans Droghandel, 010 240 61 58

Ämnen


Kronans Droghandel är Sveriges tredje största apotekskedja med över 200 apotek från Trelleborg i söder till Malmberget i norr. Kronans Droghandel startade 1907 på Apoteket Kronan i Göteborg med anor från 1600-talet. Kronans Droghandel ägs till 80 procent av Oriola-KD och till 20 procent av Kooperativa Förbundet och har cirka 1 300 anställda.

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08