Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Kronans Droghandel rekryterar och utbildar sommarvikarier

Farmaceutbrist råder i Sverige och den blir extra kännbar över sommaren. Därför börjar nu Kronans Droghandel rekrytera sommarvikarier och som en del av rekryteringen erbjuds också en utbildning i egenvård. Målet är att hitta läkemedels- och egenvårdsspecialister för att trygga apoteksservicen över sommaren.

Under 2011 anställde Kronans Droghandel 30 sommarvikarier och i år kommer behovet vara ungefär lika stort. Tjänsterna finns över hela landet och sträcker sig från juni till augusti.

Sommaren är en kritisk period för apoteken eftersom kundströmmarna ändras och bemanningen måste tryggas. Som en del av rekryteringen inför sommaren kommer Kronans Droghandel även erbjuda utbildningar i egenvård för studenter på apotekar- och receptarieprogrammen som studerat i fyra terminer. Genom utbildningen får medarbetarna kompetens att ge råd och information till kunder som behöver lindra magont, värk, sårvård och andra åkommor som man kan ta hand om själv, egenvård.

- Det här är också en utbildning som ökar attraktionskraften på arbetsmarknaden för de som går den. Apoteken blir allt fler och får samtidigt färre medarbetare, att kunna jobba i team och kunna stötta varandra blir allt viktigare. Att ha en bredd i sin kompetens är givetvis positivt, säger Sara Björeskog, HR-chef på Kronans Droghandel.

Rekryteringen av sommarvikarier till Kronans Droghandel börjar nu, den 1 februari och pågår fram till 18 mars. De tjänster som utannonseras  finns här: http://www.kronansdroghandel.se/Karriar/Lediga-jobb/

För mer information, kontakta:
Andreas Rosenlund, informationsdirektör Kronans Droghandel, 010 240 61 58

Ämnen

Kategorier


Kronans Droghandel ägs till 80 procent av Oriola-KD och till 20 procent av Kooperativa Förbundet och har cirka 1 300 anställda. Kronans Droghandel är Sveriges tredje största apotekskedja med över 200 apotek från Trelleborg i söder till Malmberget i norr. Kronans Droghandel startade 1907 på Apoteket Kronan i Göteborg med anor från 1600-talet.

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08