Gå direkt till innehåll
Kronans Droghandel testar försegling på läkemedel

Pressmeddelande -

Kronans Droghandel testar försegling på läkemedel

Från och med den 30maj kommer Kronans Droghandel att testa att försegla läkemedel. I dag saknar många läkemedelsförpackningar en säkerhetsförsegling vilket gör det möjligt att öppna förpackningen och ta ur tablettkartor utan att det märks. Med en försegling ökar patientsäkerheten och stölder förhindras.

Säkerhetsförsegling av hygienskäl är vanligt på produkter som kosmetika och hudvård. Men bland receptfria läkemedel är endast cirka tio procent av förpackningarna förseglade.

Kronans Droghandel testar nu under två månader att försegla förpackningar för bland annat huvudvärkstabletten Reliv. Genom förseglingen blir det omöjligt att plocka i eller ur tablettkartor eller bipacksedlar ur förpackningarna.

– Vi vill ytterligare höja säkerheten på våra apotek. Genom att försegla förpackningarna kan vi garantera våra kunder att förpackningen är orörd, säger Carin Svensson, farmacichef Kronans Droghandel.

Det förekommer stölder på apoteken där kunder plockar ur läkemedel ur förpackningen och ställer tillbaka den tomma förpackningen på hyllan.

– Det är olyckligt att läkemedel stjäls ur förpackningar eftersom det också innebär att personen inte får med sig bipacksedeln som innehåller mycket viktig information, säger Carin Svensson.

Märkningen går också att använda på andra produkter där man av hygienskäl vill vara säker på att ingen testat eller tagit en del av produkten. Det blir också enklare att byta produkter som är förseglade eftersom apoteken då kan se att varan inte använts.

Bilaga: Bild på förseglingen

För mer information, kontakta:
Carin Svensson, farmacichef Kronans Droghandel. 010 240 61 13
Andreas Rosenlund, informationsdirektör Kronans Droghandel, 010-240 61 58

Ämnen

Kategorier


Kronans Droghandel är Sveriges tredje största apotekskedja med över 190 apotek från Trelleborg i söder till Malmberget i norr. Kronans Droghandel startade 1907 på Apoteket Kronan i Göteborg med anor från 1600-talet. Kronans Droghandel ägs till 80 procent av Oriola-KD och till 20 procent av Kooperativa Förbundet och har cirka 1 300 anställda.

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08