Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Kronans Droghandels huvudkontor sommarjobbar på apotek

Alla medarbetare på Kronans Droghandels huvudkontor kommer jobba två veckor på apotek någon gång mellan juni och augusti. Det är ett sätt för Kronans Droghandel att kunna ge bättre service till kunderna under sommaren och inte minst kompetensutveckla medarbetarna på huvudkontoret. Det kommer ge ökad förståelse för hur vardagen på apoteken verkligen ser ut.

I många år har sommarbemanningen på apotek varit ett problem. Under början av 2000-talet stängde monopolbolaget över 100 apotek under sommaren för att klara av att ge medarbetarna semester.

På den omreglerade apoteksmarknaden har det också varit problem under sommarmånaderna med servicen på vissa apotek, även för Kronans Droghandel. Kundtrycket ökar på vissa apotek under månaderna juni, juli och augusti. Samtidigt är det en period då många semestrar ska planeras in. Apotek har fått ha öppet med minimal bemanning, vissa apotek har stängt och det har lett till köer och frustrationer för kunderna.

Kronans Drogandel har nu bestämt att ta ett nytt grep för att komma tillrätta med bemanningen på apotek under sommarmånaderna. Alla medarbetare på huvudkontoret, drygt 70 personer, kommer arbeta två veckor på apotek, med start i juni och avslut i augusti. Det tiotalet farmaceuter som arbetar på huvudkontoret kommer arbeta som läkemedelsspecialister och expediera recept, och övriga som saknar farmaceutisk kompetens kommer arbeta som säljare, plocka varor, sitta i kassan med mera.

- Vi ser fler vinster i att göra detta. Framför allt kommer vi kunna ge en bättre service till våra kunder. Vi kommer kunna ha öppet apotek på ett annat sätt. Sen kommer medarbetarna på huvudkontoret kunna få en bättre inblick i vardagen på apoteken, något Kronans Droghandel kommer ha nytta av under lång tid framöver, säger Conny Mathiesen, försäljningschef på Kronans Droghandel.

Alla Kronans Droghandels medarbetare är garanterad minst tre veckors sammanhållen semester under perioden juni till augusti. Ambitionen är att huvudkontorets medarbetare ska kunna välja vilka orter man ska sommarjobba på.

För mer information, kontakta:
Andreas Rosenlund, informationsdirektör Kronans Droghandel, 010 240 61 58

Ämnen

Kategorier


Kronans Droghandel ägs till 80 procent av Oriola-KD och till 20 procent av Kooperativa Förbundet och har cirka 1 300 anställda. Kronans Droghandel är Sveriges tredje största apotekskedja med över 200 apotek från Trelleborg i söder till Malmberget i norr. Kronans Droghandel startade 1907 på Apoteket Kronan i Göteborg med anor från 1600-talet.

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08