Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Lyxig påskchoklad på Kronans Droghandel

Kronans Droghandel lanserar lyxig choklad från Belgien till påsk under eget varumärke. Choklad har tidigare ansetts ha hälsobringande egenskaper och kan med fördela njutas i små mängder. Kronans Droghandels choklad kommer att finnas i tre smaker och säljstart är vecka 10.

Den belgiska chokladen är känd över hela värden för sin höga kvalitet. Kronans Droghandels egna choklad har tre smaker: tiramisu-mandlar i en blandning av vit och ljus mjölkchoklad, chokladägg i vit, ljus och mörk choklad och smakrika chokladtryfflar med lång eftersmak.

Chokladen tillverkas i Belgien, speciellt utvald av medarbetare på Kronans Droghandel.

I Nordamerika användes choklad för medicinska syften redan från 1500-talet. Som dryck ansågs den bota och förebygga sjukdomar. Mörk choklad anses i dag ha positiv effekt på bland annat hjärt – och kärlsjukdomar. 

Choklad utvinns av kakaobönan från kakao trädet (Theobroma cacao) som växer främst i de tropiska delarna av Nordamerika, Sydamerika, Afrika och Asien. Kakaoträdet har odlats i Mellanamerika sedan 600 – talet och bönorna har använts i åtminstone 2 500 år. Till Europa togs choklad första gången 1502 av Christofer Columbus, och Spanien etablerade tidigt ett centrum för import. 1828 upptäckte man hur man kunde framställa pulver av kakaobönorna, vilket ledde till att den första chokladkakan någonsin tillverkades 1847.

Kronans Droghandels påskchoklad kostar 39:50 kronor för 150 gram.

Bilder finns här: http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/kronans-droghandel/image/list

För redaktioner som önskar prover, skicka ett mail till maria.jinghall@kronansdroghandel.se. Ange adress och person.

För mer information, kontakta:
Andreas Rosenlund, informationsdirektör Kronans Droghandel, 010 240 61 58

Ämnen

Kategorier


Kronans Droghandel ägs till 80 procent av Oriola-KD och till 20 procent av Kooperativa Förbundet och har cirka 1 300 anställda. Kronans Droghandel är Sveriges tredje största apotekskedja med över 200 apotek från Trelleborg i söder till Malmberget i norr. Kronans Droghandel startade 1907 på Apoteket Kronan i Göteborg med anor från 1600-talet.

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08