Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Nu kan du beställa dina läkemedel på webben till Kronans Droghandel

Kronans Droghandel lanserar nu en ny webbtjänst på www.kronansdroghandel.se för att boka läkemedel. Genom tjänsten kan kunden beställa sina läkemedel till valfritt Kronans Droghandels apotek och få information om när läkemedlen kan hämtas. På så sätt vet alltid kunden att läkemedlet finns inne på just hennes apotek.

Tjänsten är webb-baserad och enkel att använda. Kunden skriver in personnummer, kontaktuppgifter och vilka läkemedel som kunden vill beställa. Beställningen går krypterad direkt till det berörda apoteket som gör en kontroll att beställningen är korrekt och om alla läkemedel finns inne. Kunden får en bekräftelse via e-post eller sms om att beställningen är mottagen.

Om ett läkemedel inte finns på apoteket rekvireras det. När alla läkemedel är klara för avhämtning får kunden ett sms eller ett e-postmeddelande som berättar att beställningen är klar att hämtas. Normalt måste läkemedlen hämtas inom fyra dagar. När kunden hämtat sin beställning raderas den ur systemen.

- Det här är en tjänst som underlättar för kunderna att få en bättre service och slippa fundera över om ett läkemedel finns på det lokala apoteket. Genom att boka och beställa sitt läkemedel via webben vet kunden innan hon besöker Kronans Droghandel att läkemedlet finns inne. Det är inte oviktigt, särskilt för kunder som har många läkemedel, dyra läkemedel eller utbytbara läkemedel. Där förekommer att apoteken inte har läkemedlen på lager, utan det krävs en beställning, säger Lars Birkeland, vd på Kronans Droghandel.

En återkommande kritik mot omregleringen har varit att vissa läkemedel saknas på apoteken. Genom Kronans Droghandel nya tjänst kan kunden garanteras att läkemedlet finns på just det Kronans Droghandels apotek kunden vill besöka.

För mer information, kontakta:
Andreas Rosenlund, informationsdirektör Kronans Droghandel, 010 240 61 58

Ämnen

Kategorier


Kronans Droghandel ägs till 80 procent av Oriola-KD och till 20 procent av Kooperativa Förbundet och har cirka 1 300 anställda. Kronans Droghandel är Sveriges tredje största apotekskedja med över 200 apotek från Trelleborg i söder till Malmberget i norr. Kronans Droghandel startade 1907 på Apoteket Kronan i Göteborg med anor från 1600-talet.

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08