Gå direkt till innehåll
Nu öppnar fyra nya minutkliniker

Pressmeddelande -

Nu öppnar fyra nya minutkliniker

Laastari Minutkliniken och Kronans Droghandel öppnar den 27 september i Stockholm fyra nya kliniker. De kommer öppna på Kronans Droghandel i Kista, Södermalm, Västberga och Liljeholmen. Just nu pågår arbetet med att hitta och analysera platser för att sprida minutklinikerna även i övriga landet.

- De två första klinikerna i Bromma Blocks och på Lindhagensgatan har startat bättre är förväntat, och patienternas respons har varit på samma höga nivå som i bland annat Finland. Därför är det naturligt att vi fortsätter att växa, säger Ville Öhman, vd för Laastari Minutkliniken.

Den 27 september öppnar Minutkliniken fyra nya mini-vårdcentraler där en sjuksköterskaundersöker patienten och  tillsammans med läkare ställer diagnos och ger behövlig vård. Kombinationen av ny teknologi och checklistor anpassade efter de senaste medicinska riktlinjer innebär bland annat att förskrivningen av onödiga antibiotikaminimeras.

Klinikerna ligger inne på apotek och är närmare människor än många vårdcentraler,vilket medförbesparingar i tid för patienterna och deras arbetsgivare. Med de nya klinikerna lanserar Minutkliniken också tjänster inom företagshälsovård.

- Vi siktar på att öppna 10-15 minutkliniker per år tillsammans. Efter en bra start i Stockholm kartlägger vi nu även möjligheterna att öppna kliniker på andra håll i landet. Våra kunder uppskattar möjligheten att få både vård och läkemedel vid samma tillfälle, säger Lars Birkeland, vd för Kronans Droghandel.

Minutklinikerna tar hand om enklare sjukdomarsom till exempel öron- och ögoninflammation, halsinfektioner och urinvägsinfektioner. Minutklinikerna ger också vaccinationer. Patienterna behöver inte boka tid för ett besök.

En officiell invigning av de nya klinikerna sker på Kronans Droghandel på Södermalm i Stockholm, Torkel Knutssonsgatan 37, den 27 september klockan 12.

För mer information, kontakta:
Ville Öhman, vd för Minutkliniken: +46 70 5840 477
Ron Liebkind, chefläkare för Minutkliniken: +358 40 718 42 33
Andreas Rosenlund, informationsdirektör på Kronans Droghandel: +46 70 359 10 58

Ämnen


Kronans Droghandel ägs till 80 procent av Oriola-KD och till 20 procent av Kooperativa Förbundet och har cirka 1 300 anställda. Kronans Droghandel är Sveriges tredje största apotekskedja med över 215 apotek från Trelleborg i söder till Malmberget i norr. Kronans Droghandel startade 1907 på Apoteket Kronan i Göteborg med anor från 1600-talet.

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08