Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Ökad apotekskonkurrens på söder i Stockholm

På torsdag den 3 mars, inviger Kronans Droghandel sitt nya apotek på Södermalm i Stockholm, Torkel Knutssonsgata 37. Det är Kronans Droghandels första nya apotek för i år och totalt har apotekskedjan nu 190 apotek över hela landet. Antal apotek har ökat med över 50 procent på Södermalm i Stockholm på ett år.

Södermalm har fått många nya apotek sedan omregleringen av apoteksmarknaden. Idag finns elva apotek på södermalm mot sju för ett år sedan, en ökning med över 50 procent på ett år.

Visst kommer konkurrensen att vara tuff, men vi kommer arbeta hårt för att ge kunderna bästa service, se just deras behov och se till att de lämnar apoteket på lite lättare fötter än när de kom in, säger Anna Larsson som är apotekschef på det nya apoteket.

När Svenskt Kvalitetsindex, SKI, nyligen presenterade sin årligen återkommande mätning av kundnöjdhet i detaljhandeln placerade sig Kronans Droghandel bäst av alla nya apoteksaktörer.

– Vi är väldigt glada och stolta över att ha så nöjda kunder. Vi vill fortsätta vara en av landets ledande apoteksaktörer med en hög etableringstakt, säger Cecilia Marlow, vd på Kronans Droghandel.

Samtliga Kronans Droghandels apotek är godkända av Läkemedelsverket och får bära den nationella apotekssymbolen. Alla med MedMera-kort får återbäring på allt de handlar på Kronans Droghandels apotek, förutom varor som omfattas av högkostnadsskyddet.

Kronans Droghandel Torkel Knutssonsgata 37 invigs klockan 10 torsdagen den 3 mars av Juha Alskog, Kronans Droghandels IM-chef och ordförande för Södermalms stadsdelsnämnd, Christoffer Järkeborn.

Kronans Droghandel är ett apotek med 400 åriga anor. Det första apoteket startade 1658 då Karl X gav apoteksprivilegier till Apoteket Strutsen. Namnet Kronan fick apoteket efter att apotekare Luth, som drev apoteket Strutsen, bistod vid balsameringen av Karl XII 1718. 1907 startade Apoteket Kronan droghandel, som är råvaror till läkemedel, till andra apotek. Sedan omregleringen av apoteksmarknaden är Kronans Droghandel tillbaka där allt en gång började, bakom apoteksdisken.

Länk: Här finns Kronans Droghandels apotek
Bilaga nedan: Fakta om Kronans Droghandel
Bilaga: bild på apotekschef Anna Larsson

För mer information, kontakta:
Anna Larsson, apotekschef Kronans Droghandel Torkel Knutssonsgata, 08-51803610
Andreas Rosenlund, informationsdirektör Kronans Droghandel, 010-240 61 58

Bilaga

Fakta om Kronans Droghandel

– Kronans Droghandel grundades redan 1907 av apotekaren Gustaf Bernström på det anrika apoteket Kronan i Göteborg, och har försörjt apoteken i Sverige med läkemedel och andra apoteksprodukter i över hundra år.

– På den tiden såldes bland annat farmaceutiska preparat, mineralvatten, specialiteter, förbands- och sjukvårdsartiklar, glasvaror och maltextrakt.

– I dag erbjuder Kronans Droghandel läkemedel och ett modernt sortiment med bland annat hälso- och hudvårdsprodukter.

– Ordet drog kommer ursprungligen av tyskans droge. Drog var samlingsnamnet för oberedda läkemedel, främst från växtriket, och är i många länder förknippat med apoteksprodukter.

Ämnen

Kategorier


Kronans Droghandel är Sveriges tredje största apotekskedja med 190 apotek från Trelleborg i söder till Malmberget i norr. Kronans Droghandel startade 1907 på Apoteket Kronan i Göteborg med anor från 1600-talet. Kronans Droghandel ägs till 80 procent av Oriola-KD och till 20 procent av Kooperativa Förbundet och har cirka 1 300 anställda.

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08