Gå direkt till innehåll
Så ska Kronans Apotek underlätta för ukrainare i Sverige
Så ska Kronans Apotek underlätta för ukrainare i Sverige

Pressmeddelande -

Så ska Kronans Apotek underlätta för ukrainare i Sverige

För att hjälpa de som kommit till Sverige från Ukraina att ta till sig information om hur och var de får sina läkemedel har Kronans Apotek lanserat en särskild sajt på ukrainska. Här finns bland annat en informationsvideo där en egenvårdsspecialist från Kronans Apotek ger information på ukrainska. Samtidigt samarbetar företaget med informationssajten Hej Ukraina för att ytterligare hjälpa ukrainare som flytt till Sverige att ta del av viktig information på sitt hemspråk.

Hittills har cirka 30 000 flyktingar kommit från Ukraina till Sverige. Migrationsverket bedömer att det kommer att komma över 75 000 och som mest över 200 000 ukrainska flyktingar hit. För att underlätta för alla dessa människor att förstå hur svenska apotek fungerar – och vad man bör känna till om och när man behöver köpa läkemedel – har Kronans Apotek lanserat en särskild informationssajt på ukrainska. Här finns bland annat en informationsvideo där Kronans Apoteks Tanja Blixt, egenvårdsspecialist i Hässleholm, delger information på ukrainska.

Som ett ytterligare led i att sprida hälsorelaterad information på ukrainska har Kronans Apotek valt att stödja informationssajten HejUkraina.se, en webplattform där bekräftad och relevant myndighetsinformation, svenska nyheter och annan samhällsnyttig information publiceras på ukrainska. Bakom initiativet står Kotada Yonus, grundaren av nyhetsplattformen Aktarr.se, som Kronans Apotek har ett samarbete med sedan tre år tillbaka.

Webbsidan HejUkraina.se

Hannes Hasselrot, vd på Kronans Apotek, kommenterar:

- Kronans Apotek vänder sig lika mycket till alla människor i samhället och vår strävan är att alltid försöka anpassa kommunikationen efter individen. Vårt samarbete med arabiska nyhetssajten Aktarr, där vi som enda apotek i Sverige gör en riktad insats mot arabiskatalande svenskar, är ett exempel på just det. Nu vill vi göra vad vi kan för att alla de tusen och åter tusentals flyktingar som kommit och kommer till Sverige ska känna sig så inkluderade i samhället som möjligt, säger Hannes Hasselrot.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Kronans Apotek har över 320 apotek i hela Sverige, från Skåne i söder till Lappland i norr, och en e-handel som levererar snabbt till landets alla delar. Vi erbjuder produkter och tjänster inom recept, hälsa och skönhet anpassade efter dina behov. Besök oss på kronansapotek.se eller ditt närmaste Kronans Apotek.

Vårt syfte: Hälsa för livet genom att hjälpa alla att leva ett hälsosammare liv.

Vår mission: Vi erbjuder hållbara produkter och tjänster för hälsa och välmående.

Vår vision: På ett omtänksamt sätt möjliggör vi en friskare morgondag.

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08

Relaterat innehåll