Gå direkt till innehåll
Kronans Apotek och Aktarrs hälsoevent för arabisktalande blev en succé
Kronans Apotek och Aktarrs hälsoevent för arabisktalande blev en succé

Pressmeddelande -

Succé för hälsoevent för arabisktalande - vill öka förtroendet för hälsosektorn

Igår kväll anordnade Kronans Apotek och nyhetsplattformen Aktarr Sveriges första storskaliga hälsoevent för arabisktalande i centrala Stockholm. Syftet var att skapa ett forum där arabisktalande får en möjlighet att lära sig mer om apotekens funktion och dess självklara roll i samhället. Eventet blev en succé med närmare 300 gäster närvarande.

En av fem är idag födda utomlands och arabiska är numera Sveriges näst vanligaste modersmål. Men enligt nyhetssajten Aktarr är hälsa den sektor som har lägst förtroende bland arabtalande.

-Det råder en stor avsaknad av kommunikation på arabiska inom hälsosektorn vilket lett till att många missuppfattningar, myter och negativ feedback florerar inom gruppen. Om kommunikationen med arabtalande förbättras skulle både samhällskostnader minskas och liv sparas, menar Kotada Yonus, grundare av Aktarr.

För Kronans Apotek är arabtalande en prioriterad målgrupp och samarbetet med Aktarr är en viktig del i satsningen på att utveckla relationen med denna målgrupp. Idag har Kronans Apotek arabisktalande på över 40% av apoteken och företaget har under året tagit fram tematiska rådgivningsvideos med sina arabisktalande farmaceuter och adderat information på arabiska på webben.

-Vi är glada att det kom så många igår och över den feedback vi fick. Gårdagens event var en förlängning av vår satsning att nå den arabisktalande målgruppen, vi ville skapa ett forum för direktmöten, informationsöverföring och dialog. Vi tror och hoppas att vi kan göra en stor samhällsnytta genom denna satsning, säger Veronika Löfström, HR-direktör på Kronans Apotek.

Under kvällen på Epicenter i Stockholm informerade Kronans Apotek om hur apotek arbetar i Sverige, och på scenen diskuterades även rkvinnorelaterade hälsoproblem samt rådgivning runt hur man slutar röka. Kronans Apoteks egna arabisktalande farmaceuter medverkade på scenen. Moderator var Nour Ataia. Under minglet kunde deltagarna testa sin lungkapacitet via en mobil digital spirometer. De kunde även testa sitt blodtryck samt få rådgivning runt torr hy och kosttillskott. Även Nicorette var på plats för att visa upp NikotinprodukterOm Aktarr

Aktarr gör nyheter på arabiska om det som händer i Sverige och världen. Med sin blandning av lokala nyhetsinslag, informationsmaterial och inrikespolitiska analyser har plattformen blivit en av de populäraste nyhetskällorna för arabisktalande i Sverige.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Kronans Apotek vill att kunderna ska känna sig friskare på insidan och vackrare på utsidan. Kronans Apotek har över 300 apotek i hela Sverige från Trelleborg i söder till Haparanda i norr och cirka 2500 anställda.

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08

Relaterat innehåll