Gå direkt till innehåll
Nu erbjuder Kronans Apotek kundservice på arabiska
Nu erbjuder Kronans Apotek kundservice på arabiska

Pressmeddelande -

Språkbarriär får en av tre arabisktalande att undvika läkemedel. Nu erbjuder Kronans Apotek kundservice på arabiska.

Språkbarriärer i vårdkedjan skapar utmaningar gällande patientsäkerheten för arabisktalande i Sverige. Det visar en ny undersökning som Kronans Apotek gjort tillsammans med den arabisktalande nyhetssajten Aktarr. Nu lanserar Kronans Apotek en ny rådgivningssatsning och erbjuder från och med idag kundservice på arabiska.

Undersökningen, som riktades till arabisktalande i Sverige, visar att hela sex av tio (63%) tycker att språkbarriären är ett hinder för en trygg läkemedelshantering. En tredjedel (37%) har någon gång undvikit läkemedel på grund av bristande förståelse, och endast tre av tio (36%) har fått en läkemedelsgenomgång på arabiska.

- Att en så stor del av befolkningen försummas i vårdkedjan är inte hållbart. Otillräcklig information om exempelvis läkemedel är en hälsofara som ingen ska behöva utsättas för, säger Hannes Hasselrot, VD, Kronans Apotek.

Kronans Apotek har sedan tidigare ett framgångsrikt samarbete med Aktarr och lanserar nu kundservice på arabiska som nästa steg i sin riktade insats mot arabiskatalande svenskar.

- Alla människor ska känna sig lika inkluderade och ha möjlighet till samma bemötande, vård och information. Med rådgivning på arabiska kan vi hjälpa till att bryta ner språkbarriären som hindrar den här gruppen svenskar från en säker vård, säger Hannes Hasselrot.

Rådgivningen kommer att vara öppen under vardagar mellan 14:00 och 16:00 med start idag (2 maj). Hit kan man vända sig om man vill ställa frågor om allt från öppettider till läkemedelsrådgivning.

Utöver kundservice på arabiska kommer Kronans Apotek, som enda apotek i branschen, att fortsätta utveckla sitt långtgående samarbete med Aktarr, med ambitionen att möta fler av målgruppens behov.

- För att nå ut till människor behöver vi använda oss av de kanaler som de använder. När en tredjedel av alla arabisktalande svenskar exempelvis säger att de inte vet att apotek erbjuder läkemedelsrådgivning, behöver vi lyssna på det. Där är samarbetet med Aktarr ett bra exempel på hur vi vill jobba för att kunna inkludera så många människor som möjligt i vår kommunikation och vårt erbjudande – och något som vi kommer att fortsätta utveckla även mot andra målgrupper, säger Hannes Hasselrot.


  Undersökningen genomfördes i april 2020 av Aktarr på uppdrag av Kronans Apotek. Totalt intervjuades 1200 arabisktalande svenskar.

  Relaterade länkar

  Ämnen

  Kategorier


  Kronans Apotek har över 320 apotek i hela Sverige, från Skåne i söder till Lappland i norr, och en e-handel som levererar snabbt till landets alla delar. Vi erbjuder produkter och tjänster inom recept, hälsa och skönhet anpassade efter dina behov. Besök oss på kronansapotek.se eller ditt närmaste Kronans Apotek.

  Vårt syfte: Hälsa för livet genom att hjälpa alla att leva ett hälsosammare liv.

  Vår mission: Vi erbjuder hållbara produkter och tjänster för hälsa och välmående.

  Vår vision: På ett omtänksamt sätt möjliggör vi en friskare morgondag.

  Kontakter

  Linda Wakeham

  Linda Wakeham

  Presskontakt Kommunikationschef
  Lisa Regnér

  Lisa Regnér

  Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08

  Relaterat innehåll