Gå direkt till innehåll
Testa Drop in-vård på Vitalismässan med Kronans Apotek och Doktor.se
Testa Drop in-vård på Vitalismässan med Kronans Apotek och Doktor.se

Pressmeddelande -

Testa Drop in-vård på Vitalis med Kronans Apotek och Doktor.se

Kronans Apotek och Doktor.se deltar på Vitalismässan i Göteborg 21-23 maj. I den gemensamma montern har en Drop in-enhet för enklare vårdärende byggts upp. Syftet är att låta besökare testa de olika tjänsterna som erbjuds samt uppmärksamma hur denna satsning gör vårdtjänster ännu mer tillgängliga för patienterna. Tjänsteutbudet har vässats med digital Spirometri där Kronans Apotek även är första och enda återförsäljaren i Sverige av en mobil och digital spirometer för hemmabruk.

-Tillsammans med Doktor.se gör vi en satsning på Drop-in i syfte att utveckla framtidens primärvård och ytterligare förenkla vardagen för människor, säger Anders Torell, Vd för Kronans Apotek och fortsätter:

-Det finns mycket att göra här och det råder ingen tvekan om att digital teknik är viktigt och kan bidra till att lösa flera av vårdens utmaningar och öka patienternas engagemang. Vår nya tjänst, digital Spirometri är ett exempel på en tjänst och en produkt som väl passar in hos oss och Doktor.se och där vi både stöttar och underlättar för kroniker och samtidigt förbättrar resultaten, ökar patientsäkerheten och minskar de totala kostnaderna inom vården.

Tre Drop in-enheter har hittills lanserats, två i Stockholm och en i Falun. Ambitionen är att lansera ytterligare enheter under 2019. Genom Drop in-enheterna erbjuds kunder vårdtjänster som till exempel blodprover, vaccination, blodtrycksmätning, läkemedelssamtal, lungfunktionstest med digital spirometri m.m. I samarbete med Doktor.se finns alltid sjuksköterskor och läkare tillgängliga över nätet för att ställa diagnos, besluta om behandling och vid behov förskriva recept. Här behöver patienten aldrig boka tid eller vänta på att få komma. Drop in-enheterna har stort patientfokus och generösa öppettider, även kvällar och helger

Med allt högre tryck på landets vårdinstanser ser Doktor.se sina drop-in som något patienter länge har efterfrågat.

– Vårdcentraler i Sverige är i dag tyvärr inte tillgängliga för sina patienter på ett försvarbart vis. Fler svenskar behöver få rätt hjälp i rätt tid. Patienter har vant sig vid att brottas med kö i telefon och väntrum. Det står i strid med både samhällskontraktet och med medicinsk etik, att inte göra allt för att komma till rätta med dessa utmaningar, säger Carl-Olof Veraeus, affärsutvecklingschef på Doktor.se.

– Att vi med drop-in kan få ännu vassare underlag för bedömning på distans gör att vi sannolikt kan hjälpa fler. Samarbetet kring drop-in handlar om att möta individen där den är. Helst ska man få hjälp hela vägen och inte längre sändas på villovägar, avslutar Carl-Olof Veraeus.

Carl-Olof Veraeus, affärsutvecklingschef på Doktor.se, kommer under mässan att delta i en paneldiskussion under temat: Digital vård – en onödig omväg eller potentiell lösning för primärvården? Vitalis är Nordens ledande eHälsomöte med runt 5000 deltagare. 

Ämnen

Regioner


Kronans Apotek vill att kunderna ska känna sig friskare på insidan och vackrare på utsidan. Kronans Apotek har över 300 apotek i hela Sverige från Trelleborg i söder till Haparanda i norr och cirka 2500 anställda.

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08

Relaterat innehåll