Gå direkt till innehåll
Hannes Hasselrot tar plats i Kronans Apoteks ledningsgrupp
Hannes Hasselrot tar plats i Kronans Apoteks ledningsgrupp

Pressmeddelande -

E-handelschef tar plats i Kronans Apoteks ledningsgrupp

I september 2019 rekryterades Hannes Hasselrot som e-handelschef på Kronans Apotek. Under året som gått sedan dess ha omsättningen för e-handeln lyft med det dubbla. Nu tar Hannes Hasselrot klivet in i ledningsgruppen på Kronans Apotek och blir även företagets digitala försäljningsdirektör.

För att ytterligare stärka fokus på e-handeln valde Kronans Apotek i fjol att rekrytera Hannes Hasselrot som e-handelschef. Han har över 15 års erfarenhet av e-handel och digitala affärer och kom närmast från Peak Performance där han var Global Retail och e-handelsdirektör. Sedan rekryteringen har Hannes Hasselrot tillsammans med teamet lyckats öka omsättningen i e-handeln med nästan 100 procent. Nu tar e-handelschefen plats i ledningsgruppen på Kronans Apotek och utnämns till digital försäljningsdirektör.

– Med hjälp av Hannes erfarenhet och hur han har utvecklat e-handeln på Kronans Apotek, känns det väldigt bra att han får dela med sig av sin kunskap direkt i ledningsgruppen. Därigenom får vi även ett naturligt fokus på den digitala utvecklingen vilket också är i den riktning som vi vill gå, säger Anders Torell, vd på Kronans Apotek.

Covid-19 har accelererat kunders digitala beteende och apoteksbranschen nådde i mars ett paradigmskifte där 17 procent av försäljningen skedde digitalt.

– Vi såg framförallt en förändring i beteende hos den äldre generationen som handlat 300 procent mer via nätet sen Covid-19 bröt ut i Sverige. Denna kundgrupp behöver nya förenklande tjänster och funktioner samt nya möjligheter att både använda Kronans e-handel och fysiska apotek. Tillsammans med det digitala teamet kommer jag verka för att vi skall kunna erbjuda en sömlös och personlig upplevelse oavsett kanal, säger Hannes Hasselrot.

Ämnen

Kategorier


Kronans Apotek har över 320 apotek i hela Sverige, från Skåne i söder till Lappland i norr, och en e-handel som levererar snabbt till landets alla delar. Vi erbjuder produkter och tjänster inom recept, hälsa och skönhet anpassade efter dina behov. Besök oss på kronansapotek.se eller ditt närmaste Kronans Apotek.

Vårt syfte: Hälsa för livet genom att hjälpa alla att leva ett hälsosammare liv.

Vår mission: Vi erbjuder hållbara produkter och tjänster för hälsa och välmående.

Vår vision: På ett omtänksamt sätt möjliggör vi en friskare morgondag.

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08

Relaterat innehåll