Gå direkt till innehåll
Hannes Hasselrot har utsetts till ny VD på Kronans Apotek
Hannes Hasselrot har utsetts till ny VD på Kronans Apotek

Pressmeddelande -

Hannes Hasselrot har utsetts till ny VD på Kronans Apotek

Hannes Hasselrot har utsetts till VD på Kronans Apotek och blir samtidigt även Vice President för Business Area Consumer för Oriola (som äger Kronans Apotek). Hasselrot har lång erfarenhet av branscher i transformation från fysisk till digital handel och säger; ”Jag ser mycket fram emot att fortsätta utveckla Kronans Apotek till det bästa apoteket med en enad handel, fysiskt och digitalt”.

Hannes Hasselrot kom till Kronans Apotek hösten 2019 med fokus på att utveckla e-handeln. Han har sedan även tagit ett bredare ansvar för hela försäljningsorganisationen och nu också tagit klivet upp som VD på Kronans Apotek. Han kommer påbörja sin nya tjänst 1 december 2021.

- Apoteksbranschen är fortsätt ännu i början på sin transformationsresa, konstaterar Hannes Hasselrot.

- I år kommer bli det första året sedan omregleringen 2010 där antalet apotek i Sverige är färre i december än i januari. Den här utvecklingen kommer att fortsätta och jag ser att vi på Kronans Apotek har goda förutsättningar att vara med på den resan. Vårt nya e-handelslager i Enköping är ett exempel på hur vi satsar och utvecklas. Samtidigt måste vi också se att 9 av 10 recept hämtas på fysiska apotek. Läkemedel, rådgivning, information och farmaceuternas kunskap är vår kärnaffär. Den ska värnas och utvecklas i linje med kundernas nya förväntningar. De fysiska apoteken och de digitala kanalerna ska växa ihop och ge kunderna en enad handel. Då kommer vi att alltid kunna säga JA till kunden, säger Hasselrot.

Oriolas VD, Elisa Markula säger:

- Jag är glad att Hannes Hasselrot nu kan ta över rollen som VD och Vice President, Business Area Consumer i Oriola. Han är redan väl insatt i vår verksamhet och tagit ett stort ansvar i vår turnaround och våra organisationsförändringar. Jag ser fram emot att fortsätta jobba med Hannes.

Hannes Hasselrot har lång erfarenhet av att jobba i klädbranschen som genomgått en kraftig transformation där allt fler kunder söker sig till de digitala försäljningskanalerna. Han har bland annat jobbat på Peak Performance där han arbetade med global expansion, Eleven AB med att skapa förutsättningar för enad handel digitalt och fysiskt, chef för Jack&Jones och arbetat för H&M och Liberty i London med mera. Hannes har också studerat biokemi på Linköpings universitet.

Hannes Hasselrot kommer att påbörja sin nya tjänst den 1 december.

Ämnen

Kategorier


Kronans Apotek har över 320 apotek i hela Sverige, från Skåne i söder till Lappland i norr, och en e-handel som levererar snabbt till landets alla delar. Vi erbjuder produkter och tjänster inom recept, hälsa och skönhet anpassade efter dina behov. Besök oss på kronansapotek.se eller ditt närmaste Kronans Apotek.

Vårt syfte: Hälsa för livet genom att hjälpa alla att leva ett hälsosammare liv.

Vår mission: Vi erbjuder hållbara produkter och tjänster för hälsa och välmående.

Vår vision: På ett omtänksamt sätt möjliggör vi en friskare morgondag.

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08

Relaterat innehåll