Gå direkt till innehåll
Hannes Hasselrot ny kommersiell direktör på Kronans Apotek
Hannes Hasselrot ny kommersiell direktör på Kronans Apotek

Pressmeddelande -

Hannes Hasselrot ny kommersiell direktör på Kronans Apotek

Kronans Apotek har utsett Hannes Hasselrot till ny kommersiell direktör. Han arbetar i dagsläget som digital försäljningsdirektör på apotekskedjan dit han rekryterades från Peak Performance 2019. Hannes Hasselrot efterträder Anna Wallenberg och tillträder sin nya roll den 1 juli i år.

Hannes Hasselrot har haft en rad ledande positioner, bland annat som operationell chef på Eleven och global retail- och e-handelsdirektör på Peak Performance. I september 2019 antog han en ny utmaning när han utsågs till e-handelschef på Kronans Apotek som ägs av den finländska hälso- och läkemedelskoncernen Oriloa. Året därefter tog han plats i ledningsgruppen och utsågs samtidigt till digital försäljningschef. I sommar är det dags för nästa utmaning när Hannes Hasselrot intar sin nya roll som apotekskedjans kommersiella direktör.

– Vi är mitt i en stor förändring av apoteksbranschen och det är en mycket intensiv och spännande tid. Jag ser fram emot att leda försäljningsorganisationen under den här resan tillsammans med regionchefer och försäljningsledningen, säger Hannes Hasselrot.

– Hannes har lång erfarenhet av försäljning, framförallt inom den så viktiga e-handeln. Han har också varit med och lyft vår digitala affär till nya höjder och vi tror att han är rätt person att ta vår försäljning, både digital och fysisk, till nästa nivå, säger Anders Torell, vd på Kronans Apotek.

Den 1 juli i år efterträder Hannes Hasselrot Anna Wallenberg som valt att lämna Kronans Apotek för ett nytt jobb som vd för ett bolag i en annan bransch. Anna Wallenberg har arbetat på Kronans Apotek och Oriola sedan 2011 i en rad ledande roller inom bland annat sortiment, inköp, logistik och försäljning.


Anna Wallenberg
Anna Wallenberg

– Det har inte varit ett lätt beslut att lämna Kronans Apotek. Som organisation har vi utvecklats enormt de senaste åren och jag är väldigt stolt över det vi åstadkommit tillsammans, säger Anna Wallenberg.

– Anna har gjort ett mycket bra jobb för oss, vilket vi är väldigt tacksamma för. Jag vill önska henne all lycka i hennes framtida utmaningar, säger VD Anders Torell.

Ämnen

Kategorier


Kronans Apotek har över 320 apotek i hela Sverige, från Skåne i söder till Lappland i norr, och en e-handel som levererar snabbt till landets alla delar. Vi erbjuder produkter och tjänster inom recept, hälsa och skönhet anpassade efter dina behov. Besök oss på kronansapotek.se eller ditt närmaste Kronans Apotek.

Vårt syfte: Hälsa för livet genom att hjälpa alla att leva ett hälsosammare liv.

Vår mission: Vi erbjuder hållbara produkter och tjänster för hälsa och välmående.

Vår vision: På ett omtänksamt sätt möjliggör vi en friskare morgondag.

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08

Relaterat innehåll