Gå direkt till innehåll
Kronans Apotek accepterar Freja eID för identifiering i 320 apotek

Pressmeddelande -

Kronans Apotek accepterar Freja eID för identifiering i 320 apotek

Som den första apotekskedjan accepterar nu Kronans Apotek legitimering med Freja eID:s mobila ID-handling vid till exempel uthämtning av recept i alla sina apotek runt om i landet. Även företagets e-handel och kundtjänst kommer att anslutas till Freja eID inom kort. Genom att tillåta sina kunder att identifiera sig med Freja eID tar företaget första steget i att skapa en integrerad e-handelskedja där användarens identitet följer hela vägen från onlinebeställningen till utlämningen i på ett apotek.

- Nu när vi lägger till Freja eID som en e-legitimationstjänst tar vi ett stort steg framåt i vår digitala tjänsteutveckling och kan erbjuda fler och moderna sätt för våra kunder att legitimera sig när det krävs, säger Hannes Hasselrot, Interim Operativ Chef på Kronans Apotek

    Kronans Apotek väljer nu att utöka sitt kunderbjudande med ytterligare en digital legitimeringsmetod genom Freja eID. Freja eID är att betrakta som en legitimation i mobilen. Till skillnad från till exempel BankID har Freja eID både bild och personnummer tillgängligt för kontroll på apoteket. Vid, till exempel, receptuttag kan kunder identifiera sig genom Freja eID’s ID-handling som innehåller användarens bild, uppgifter och en QR-kod som kan läsas med en butiksskanner på samma sätt som ett körkort vid fysisk identifiering. Till detta finns ett antal säkerhets- och kontrollfunktioner för apotekspersonal som ska kontrollera ID-handlingen. På sikt vill Kronans Apotek även genom Freja eID låta kunder checka-in på sina apotek. Genom detta kan företaget sedan guida kunden genom apoteket och presentera relevanta erbjudanden baserat på köphistoriken i mobilen. Inom kort lanseras även Freja eID på Kronans Apoteks e-handel och kundtjänst.

    - Vi ser hur vår fysiska handel och e-handel korsar varandras domäner i allt högre utsträckning. På sikt vill vi med hjälp av Freja eID följa kunden i alla kanaler och därmed bli ännu bättre på att skapa en personlig köpupplevelse och bygga en starkare relation till kunden, säger Hannes Hasselrot, Interim Operativ Chef på Kronans Apotek

    Ämnen

    Kategorier


    Kronans Apotek har över 320 apotek i hela Sverige, från Skåne i söder till Lappland i norr, och en e-handel som levererar snabbt till landets alla delar. Vi erbjuder produkter och tjänster inom recept, hälsa och skönhet anpassade efter dina behov. Besök oss på kronansapotek.se eller ditt närmaste Kronans Apotek.

    Vårt syfte: Hälsa för livet genom att hjälpa alla att leva ett hälsosammare liv.

    Vår mission: Vi erbjuder hållbara produkter och tjänster för hälsa och välmående.

    Vår vision: På ett omtänksamt sätt möjliggör vi en friskare morgondag.

    Kontakter

    Linda Wakeham

    Linda Wakeham

    Presskontakt Kommunikationschef
    Lisa Regnér

    Lisa Regnér

    Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08

    Relaterat innehåll