Gå direkt till innehåll
Apotekschef Anja Ågren Cancar med medarbetare hälsar välkomna till Kronans Apotek Drottninggatan 61 i Stockholm
Apotekschef Anja Ågren Cancar med medarbetare hälsar välkomna till Kronans Apotek Drottninggatan 61 i Stockholm

Pressmeddelande -

Kronans Apotek öppnar nytt på Drottninggatan 61 i Stockholm

Hushållen handlar mer och mer apoteksprodukter online och Kronans Apoteks egen E-handel växer snabbare än marknaden. Samtidigt planerar företaget att etablera åtta nya fysiska apotek under 2019. Ett av dem öppnas idag, torsdag den 21 mars, på Drottninggatan 61 i Stockholm.

Kronans Apoteks E-handel växer och som tidigare rapporterats växte kedjan med 64 procent online under fjärde kvartalet 2018. Enligt VD, Anders Torell är det full fokus på E-handeln men företaget planerar även flera nyetableringar av fysiska apotek under året.

-Vi har stort fokus på att växa vår E-handel ytterligare, men kombinationen fysiska apotek och E-handel är stark. Våra apotek fyller flera värdefulla funktioner för samhället och vi har en unik position då vi finns över hela landet och vi spelar en viktig del i vardagen för en stor andel av befolkningen, säger Andres Torell, VD för Kronans Apotek.

Kronans Apotek på Drottninggatan 61 i Stockholm och som öppnar idag, är företagets andra nyetablering i år. Ytterligare sex nyetableringar är planerade för resten av 2019. Utöver det flyttas nio befintliga apotek till bättre lägen och företaget totalrenoverar även åtta av sina befintliga apotek.

-Vi vill etablera våra apotek där de gör mest nytta dvs vi vill vara där kunderna är. Det förändras över tid så därför ser vi hela tiden över befintliga enheter, tar del av nya byggprojekt, utveckling av handelsplatser och stadsdelar som skapar ytor och har behov av apotek, säger Anders Torell, VD för Kronans Apotek och fortsätter:

-Det nya apoteket på Drottninggatan innebär att vi kommer att finnas ytterligare ett steg närmare våra kunder och kunna erbjuda en ännu bättre service. Vi strävar alltid efter att ge våra kunder en positiv apoteksupplevelse genom kompetent och välutbildad personal samt innovativa och meningsfulla apotekstjänster.

Ordinarie öppettider är:

Vardagar 08:00 – 20:00, Lördag: 10:00-18:00, Söndag: 11:00-18:00

Adress:

Kronans Apotek

Drottninggatan 61

111 21 Stockholm

Ämnen


Kronans Apotek vill att kunderna ska känna sig friskare på insidan och vackrare på utsidan. Kronans Apotek har över 300 apotek i hela Sverige från Trelleborg i söder till Haparanda i norr och cirka 2500 anställda.

Presskontakt

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Presskontakt 0730-283030
Andreas Rosenlund

Andreas Rosenlund

Presskontakt Informationsdirektör 010-240 61 58

Relaterat innehåll