Gå direkt till innehåll
​Från diagnos till läkemedel med Doktor.se och Kronans Apotek

Pressmeddelande -

​Från diagnos till läkemedel med Doktor.se och Kronans Apotek

Kronans Apotek och Doktor.se sparkar nu igång sitt samarbete på allvar. Som ett första steg i samarbetet har Kronans Apoteks receptflöde nu integrerats i Doktor.se’s app. Doktor.se’s patienter kommer från och med idag att kunna få diagnos och mediciner direkt via Doktor.ses app. Kronans Apoteks egna kunder kommer genom samarbetet att erbjudas tillgång till sjukvårdsrådgivning, distansvård med remiss och recepthantering hos Doktor.se.

– Vi vill finnas där kunderna är och de hanterar i allt högre grad sin hälsa på nätet och i sina mobiler. Vi är därför glada att vi tillsammans med Doktor.se kan erbjuda dem hela kedjan, från diagnos till recept, säger Anders Torell, VD på Kronans Apotek

Doktor.se är en vårdapp som hjälper konsumenter med sjukvårdsrådgivning samt tillgång till distansvård med remiss och recepthantering. Initialt är samarbetet fokuserat på att Kronans Apoteks receptflöde integreras i Doktor.se’s app. Detta innebär att Doktor.se’s patienter från och med idag kan se och beställa sina recept direkt via Doktor.se’s app.

- Detta kommer öka servicen för våra patienter och hjälpa dem att hålla koll på och förnya sina recept, beställa hem dem per post eller till närmaste apotek samt påminna dem om när receptet är på väg att gå ut. Det känns självklart att ta detta steg tillsammans med Kronans Apotek, säger Martin Lindman VD på Doktor.se

Inom samarbetet kommer även Kronans Apotek i sin tur att erbjuda alla sina kunder tjänster hos Doktor.se. Det innebär att Kronans Apoteks kunder snabbt och enkelt via Doktor.se’s app kan få träffa en sjuksköterska och läkare och få hjälp med undersökning, diagnos och behandling för besvär som lämpar sig för digital vård.

Kronans Apoteks kunder erbjuds via Doktor.se:

  • Fria samtal, chatt och videosamtal med specialistsjuksköterskor och barnmorskor.
  • Fria samtal, chatt och videosamtal med läkare och psykologer.
  • Fri kartläggning, bokning av de snabbaste möjliga vägarna inom både offentlig/privat sjukvård.
  • Exklusiva erbjudande inom hälsa och vård
  • Fri leverans av recept och läkemedelsartiklar

För mer information kontakta:
Andreas Rosenlund, informationsdirektör Kronans Apotek, 0703591058
Martin Lindman, VD Doktor.se 076 632 46 48

Kronans Apotek ägs av det finska börsnoterade bolaget Oriola som även äger 17 procent av Doktor.se.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Kronans Apotek vill att kunderna ska känna sig friskare på insidan och vackrare på utsidan. Kronans Apotek har över 300 apotek i hela Sverige från Trelleborg i söder till Haparanda i norr och cirka 2500 anställda.

Presskontakt

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Presskontakt 0730-283030
Andreas Rosenlund

Andreas Rosenlund

Presskontakt Informationsdirektör 010-240 61 58

Relaterat innehåll