Gå direkt till innehåll
Charlotte Stenbeck
Charlotte Stenbeck

Pressmeddelande -

Kronans Apotek ökar satsningen på affärsutveckling

I målsättningen att utveckla Kronans Apotek till ett mer modernt och än mer kundfokuserat företag rekryteras nu Charlotte Stenbeck som direktör för affärsutveckling. Hon börjar i slutet av augusti och kommer att ingå i Kronans Apoteks ledningsgrupp.

Förändringstakten är hög i apoteksbranschen med digitalisering och förändrat kundbeteende. För att möta den förändringen satsar nu Kronans Apotek än mer på affärsutveckling genom att anställa Charlotte Stenbeck. Hon kommer från en tjänst som affärsutvecklingschef på Plantagen och har innan dess arbetat över 10 år som konsult på EY med förändrings- och utvecklingsprojekt inom konsumentprodukter och handel. Där har hon bland annat jobbat flera år inom apotekssektorn.

- Jag var med på apoteksmarknadens förändringsresa direkt efter omregleringen, säger Charlotte Stenbeck.

- Det ska bli jättekul och spännande att komma in i branschen igen. Vi står inför stora förändringar både utifrån att digitaliseringen förändrar förutsättningarna och att kundernas beteende och preferens förändras. En viktig fråga är hur vi ska bygga framtidens kundrelation och vara en del av ett helhetserbjudande inom hälsa och välmående oavsett kanal. Det handlar också om hela vårdkedjan och vår roll i denna. Kunderna vill ha en friktionsfri upplevelse.

Anders Torell, VD på Kronans Apotek:

- Utvecklingen sker snabbare och snabbare inom apoteksbranschen och vi måste därför förstärka vår organisation för att driva på vår affärsutveckling och vårt strategiska arbete. Det är oerhört viktigt för oss att vara med i de förändringar som nu sker inom handeln, vården och apoteken.

Kronans Apotek driver idag 326 apotek, en omfattande e-handel på www.kronansapotek.se, en app med fokus på receptbelagda läkemedel och har ett pågående samarbete med Doktor.se.

-Vår förändringsresa har knappt börjat, konstaterar Anders Torell.

För ytterligare information kontakta:
Andreas Rosenlund, informationsdirektör Kronans Apotek, 070-359 10 58

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Kronans Apotek vill att kunderna ska känna sig friskare på insidan och vackrare på utsidan. Kronans Apotek har över 325 apotek i hela Sverige från Trelleborg i söder till Haparanda i norr och cirka 2500 anställda.

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08

Relaterat innehåll