Gå direkt till innehåll

Regioner: Kronoberg

Vaccinen som glöms bort i Coronatider  – Tre av fem glömmer förnya grundskyddet

Vaccinen som glöms bort i Coronatider – Tre av fem glömmer förnya grundskyddet

I dagsläget ligger nästan allt fokus på coronavaccineringen. Det gör att andra viktiga vaccin som grund-, rese, och TBE-vaccin lätt faller i glömska. Exempelvis visar en undersökning från Kronans Apotek/Sifo att nära hälften av svenskarna inte ens känner till att grundvaccinationen bör göras flera gånger under en livstid. Tre av fem har heller aldrig tagit en påfyllnadsdos eller minns när de senas

Kronans Apotek öppnar i Norremark i Växjö

Kronans Apotek öppnar i Norremark i Växjö

Kronans Apotek fortsätter att öppna apotek och i år planeras för ett tiotal nya Kronans apotek. I år har Kronans Apotek öppnat i Djurgårdsstaden och i Mörby Centrum. Det senaste tillskottet öppnar imorgon den 20 april i Växjö vid handelsplatsen Norremark. Apoteket kommer att erbjuda produkter och tjänster inom recept, hälsa och skönhet.

Kronans Droghandel öppnar ett nytt apotek i Älmhult

Kronans Droghandel öppnar ett nytt apotek i Älmhult

Kronans Droghandel öppnar ett nytt apotek i Älmhult torsdagen 24 oktober. Det nya apoteket ligger i anslutning till Ikea. Apoteket blir Kronans Droghandels 229:e apotek. Genom etableringen befäster Kronans Droghandel sin position som Sveriges tredje största apoteksaktör.

8-14 april gratis blodtrycksmätning på 68 apotek

Kronans Droghandel erbjuder kostnadsfri blodtrycksmätning på 68 av sina 200 apotek i 18 län under perioden 8-14 april och 6-12 maj. Detta är en del av Kronans Droghandels satsning Alla Hjärtans År.

Kronans Droghandel inför sluta röka-ruta

Den andra januari inför Kronans Droghandel sluta röka-rutor för att underlätta för de som vill sluta röka. Nikotin är ett av de mest beroende framkallande ämnen vi känner till och förklara varför det är så svårt att sluta röka. För att klara att bryta sitt beroende behöver man stöd.

Sommar och sol, bett och stick, glöm inte semesterapoteket

Sommaren är här och den är underbar. Samtidigt finns alltid en risk att man drar på sig en enklare åkomma eller får ett bett eller stick som kan förstöra några dagar. Därför är det klokt att ha ett enklare semesterapotek till hands.