Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Kronans Droghandel rekryterar Erik Fager

Kronans Droghandel förstärker sitt arbete med samhällskontakter genom att rekrytera Erik Fager. Han kommer närmast från PR-byrån Cohn&Wolf och har tidigare arbetat för Läkemedelsindustriföreningen.

Kronans Droghandel testar försegling på läkemedel

Kronans Droghandel testar försegling på läkemedel

Från och med den 30maj kommer Kronans Droghandel att testa att försegla läkemedel. I dag saknar många läkemedelsförpackningar en säkerhetsförsegling vilket gör det möjligt att öppna förpackningen och ta ur tablettkartor utan att det märks. Med en försegling ökar patientsäkerheten och stölder förhindras.

Ny regionchef på Kronans Droghandel

Annelie Smedberg från Västerås blir ny regionchef på Kronans Droghandel. Hon kommer att ansvara för Västra Götaland Norra med sammanlagt 20 apotek. Annelie Smedberg har arbetat på apotek sedan 1994 och har arbetat som apotekschef på tre olika apotek.

Nu öppnar Kronans Droghandel i Oskarshamn

OBS! på onsdag den 25 maj, invigs Kronans Droghandels nya apotek i Oskarshamn på Lilla Torget 6. Kronans Droghandels är Sveriges tredje största apotekskedja och är delägda av Kooperativa förbundet.

Nu öppnar Kronans Droghandel i Oskarshamn

På onsdag den 25 maj, invigs Kronans Droghandels nya apotek i Oskarshamn på Lilla Torget 6. Kronans Droghandels är Sveriges tredje största apotekskedja och är delägda av Kooperativa förbundet.

Nu öppnar Kronans Droghandel i Avesta

På torsdag den 19 maj, invigs Kronans Droghandels nya apotek i Avesta på Kungsgatan 14. Kronans Droghandels är Sveriges tredje största apotekskedja och är delägda av Kooperativa förbundet.

Apoteket Kronans Droghandel börjar sälja choklad

Apoteket Kronans Droghandel börjar sälja choklad

Som en av Sveriges första apotekskedja kommer Kronans Droghandel börja sälja mörk choklad med start 16 maj. Chokladen är fair trade-märkt och har över 70 procents kakaohalt. Förutom att den är god finns flera studier som visar att mörkchoklad också har positiva hälsoeffekter, något som ytterligare motiverar chokladens plats på apotek.

Ny affärsområdeschef från Dalarna på Kronans Droghandel

Magnus Hult blir affärsområdeschef på Kronans Droghandel. Han har erfarenheter från arbeten inom apotek och kommer senast från tjänsten som regionchef på Kronans Droghandel. Han tillträder sin nya tjänst i slutet av maj.

Ökad pollenförsäljning i norr förra veckan

I början på förra veckan kom snö och regn i delar av landet vilket ledde till att pollen blev ett mindre problem för de flesta i södra Sverige. Försäljningen på Kronans Droghandels apotek av pollenläkemedel och produkter sjönk med 29 procent jämfört med föregående vecka. Däremot tycks pollensäsongen nått de norra delarna av landet. Det visar Kronans Droghandel Pollenkarta.

Pollenexplosion i landet

I förra veckan ökade försäljningen av pollenläkemedel och andra pollenprodukter med 156 procent på Kronans Droghandels över 190 apotek. Under påskhelgen steg halterna av björkpollen kraftigt i södra och mellersta Sverige, men de är fortfarande låga från Sundsvall och norr ut. Det visar Kronans Droghandel Pollenkarta.

Nu öppnar Kronans Droghandel i Kista

På onsdag den 27 april, invigs Kronans Droghandels nya apotek i Kista i Stockholm, precis intill huvudentrén till Kista galleria. Kronans Droghandels är Sveriges tredje största apotekskedja och är delägda av Kooperativa förbundet.

Nu öppnar Kronans Droghandel i Västberga

På fredag den 29 april, invigs Kronans Droghandels nya apotek i Västberga i Stockholm. Det nya apoteket sker i Coop Forum Västberga. Kronans Droghandels är Sveriges tredje största apotekskedja och är delägda av Kooperativa förbundet.

Visa mer