Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Avskräck insekterna och lindra sommarplågorna - Kronans Apotek tipsar

Avskräck insekterna och lindra sommarplågorna - Kronans Apotek tipsar

Sommarsverige innebär inte bara ledighet, sol och bad – utan även en oro för otrevliga djur och växter. Ett litet bett kan få allvarliga och jobbiga påföljder och därför är det viktigt att skydda sig. Kronans Apotek guidar dig till de bästa knepen för att lindra sommarplågorna.

Ny egenvårdschef till Kronans Apotek

Ny egenvårdschef till Kronans Apotek

Kronans Apotek har rekryterat Charlotta Nilsson som ny chef egenvård. Hon har mångårig och gedigen erfarenhet av handel både när det gäller dagligvaror, receptfria läkemedel och hälsoprodukter. Charlotta Nilsson kommer förstärka Kronans Apotek från första september.

Viktigt att skydda sin hud även molniga dagar

Försäljningen av både solkräm och brun-utan-sol-produkter ökar vilket kan tolkas som att det råder en ökad medvetenhet kring faran med solens strålar. Men mer behövs för att öka kunskapen kring att sola smart för att minska antalet fall av malignt melanom. Moln skyddar till exempel INTE mot solstrålarna. Under en molnig dag tränger hälften av solstrålarna igenom.

Unik satsning på diabetesrådgivning via SMS och telefon kan spara pengar åt samhället

Unik satsning på diabetesrådgivning via SMS och telefon kan spara pengar åt samhället

Som första apotek i landet erbjuder nu Kronans Apotek sina diabeteskunder rådgivning via SMS eller telefonsamtal. ​- Genom samtal och SMS till diabeteskunden så påminns kunden om att ta sina läkemedel. Denna nya tjänst kommer att innebära en ökad följsamhet för många som idag medicineras mot diabetes typ 2, säger Sandra Lidberg, apotekare och kategorichef recept på Kronans Apotek.

Hög tid att skydda ditt barn mot vårsolens strålar

Nu är våren här och solen bränner starkt på oskyddad hud. Det är dags att skydda sig mot solens strålar. För barn, såväl stora som små, är det extra viktigt att skydda sig mot solen eftersom de har en känsligare hud än vuxna och därmed bränner sig lättare. 80% av våra solskador i huden uppkommer under våra första 18 år i livet. Viktigt är att välja rätt solskydd och att använda det på rätt sätt.

​Fina sommarfötter med effektiva mjukgörande krämer från Kronans Apotek

​Fina sommarfötter med effektiva mjukgörande krämer från Kronans Apotek

Efter en lång vinter är det snart dags att ta av sig strumporna och på med sommarsandalerna. När det kommer till fotvård är en mjukgörande kräm som vårdar och skyddar torra fötter och tar hand om valkar och självsprickor a och o. Kronans Apotek har två fotvårdande produkter, Kronans Extra Care Fotvårdssalva 25%, och Kronans Extra Care Vårdande Fotkräm, som hjälper dig att få vackra sommarfötter.

Så lindrar du influensan

Så lindrar du influensan

Just nu är influensasäsongen som starkast och den tycks vara lika intensiv som säsongerna 2011-2012 och 2012-2013. Nedan finns de bästa tipsen för hur du undviker smitta och lindrar dina symptom om du drabbas.

​Ny säkerhetschef på Kronans Apotek

​Ny säkerhetschef på Kronans Apotek

Tomas Forssell blir säkerhetschef på Kronans Apotek. Han är idag säkerhetschef på Apotek Hjärtat, men kommer att gå över till Kronans Apotek under våren. Genom det förstärker Kronans Apotek sitt strategiska och operativa säkerhetsarbete.

Ny e-handelschef på Kronans Apotek

Kronans Apotek växlar upp sin e-handelssatsning. Idag blev det klart att Anna Carlqvist blir ny e-handelschef på Kronans Apotek.

Riksförbundet HjärtLungs Hjärtemånad uppmärksammas på Kronans Apotek

Riksförbundet HjärtLungs Hjärtemånad uppmärksammas på Kronans Apotek

Varje februari driver Riksförbundet HjärtLung Hjärtemånaden och i år samarbetar Riksförbundet HjärtLung och Kronans Apotek för att informera och upplysa allmänheten om riskfaktorerna och läkemedelsbehandling vid hjärt- och kärlsjukdomar. Kronans Apotek erbjuder också kostnadsfri blodtrycksmätning på utvalda apotek under två veckor med start 18 februari.

Märsta årets Kronans Apotek

Märsta årets Kronans Apotek

Kronans Apotek Märsta tog hem priset som Årets Apotek 2014. Kriterierna för att bli årets apotek omfattade allt från resultat, följsamhetsstöd och värderingar. Prispengarna kommer att användas till en Londonresa.

Visa mer