Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Information gällande måndagens orderöverföringsproblem

Inför första leveransdagen i juni uppstod ett problem i vårt system Kronex, vilket resulterade i att vi felaktigt beställde avsevärt större volymer än vad våra apotek hade behov av.
Vår läkemedelsdistributör, Tamro, har valt att anmäla detta till Läkemedelsverket, TLV och E-hälsomyndigheten då de anser att den felaktiga ordervolymen har resulterat i minskad tillgång för andra apotek och därmed

Kronans Apotek utser Liljeholmen Galleria Plan 1 till Årets Apotek 2023

Kronans Apotek utser Liljeholmen Galleria Plan 1 till Årets Apotek 2023

Förra veckan arrangerades för första gången en ledarträff för nya Kronans Apotek på Waterfront Congress Center i Stockholm. Under två dagar samlades alla ledare för att ta del av Kronans Apoteks riktning 2024, inspirerande talare och Guldkronan Awards, där ledare, team och apotek prisades för sina fantastiska insatser under året. I hård konkurrens med över 500 apotek utsågs Kronans Apotek Liljehol

Kronans Droghandel Apotek AB heter nu Kronans Apotek AB

Kronans Droghandel Apotek AB heter nu Kronans Apotek AB

Kronans Droghandel grundades 1907 av apotekaren Gustaf Bernström i Göteborg. Företaget har sedan år 2013 apoteksverksamhet under namnet Kronans Droghandel Apotek AB. Från och med 30 januari, 2021 byter företaget juridiskt namn till Kronans Apotek AB.

Kronans Apotek tycker att det är positivt att fler apotek i glesbygd kan få bidrag

Positivt att fler apotek i glesbygd kan få bidrag

​Igår släppte TLV, Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket, sin rapport till regeringen om ett reviderat bidrag till apotek i glesbygd. Förslaget kommer att innebära att fler apotek kan få bidraget. - Det är positivt att regeringen gjort den här översynen och att regelverket kan uppdateras för att säkra läkemedelsförsörjningen i glesbygd, säger Anders Torell VD på Kronans Apotek.

Kronans Apotek stödjer Bröstcancerförbundets kampanj Rosa Oktober

Kronans Apotek stödjer Bröstcancerförbundets kampanj Rosa Oktober

Kronans Apotek, som är en av Bröstcancerförbundets huvudpartners, kommer även i år att stödja Rosa Oktober kampanjen. Utöver försäljning av rosa band och rosa reflexer, kommer Kronans Apotek även att sälja utvalda produkter i sin e-handel och på fysiska apotek och där 2 kr per såld produkt går till Bröstcancerförbundet. Företaget kommer även att stödja initiativet Hittaut mot bröstcancer.

För att stötta ”Hjärtemånaden” skänker Kronans Apotek 50 kronor till Riksförbundet HjärtLung för varje såld blodtrycksmätare av typen Omron M7 Intelli IT och Omron M3 Comfort.

Kronans Apotek stödjer Hjärtemånaden och hjälper dig ha koll på blodtrycket

Varje år i februari uppmärksammas Hjärtat av Riksförbundet HjärtLung genom kampanjen ”Hjärtemånaden”. I år stödjer Kronans Apotek denna kampanj genom att skänka 50 kronor till Riksförbundet HjärtLung för varje såld blodtrycksmätare av utvalda modeller. Dessutom, och under hela året, erbjuder Kronans Apotek blodtrycksmätning på cirka 150 av kedjans 320 apotek.

Tuna-Park är årets Kronans Apotek 2018

Tuna Park - Årets Kronans Apotek 2018

På Kronans Apoteks Chefsträff den 19-20 januari 2019 utnämndes Tuna Park i Eskilstuna till årets apotek. Mobilia i Malmö blev årets komet. Det nyinstiftade priset, Årets prestation, tilldelades företagets e-handelsteam.

Kronans Apoteks julgåva stödjer Östersjön

Kronans Apoteks julgåva stödjer Östersjön

Precis som tidigare år kommer Kronans Apotek även i år att skänka pengar till välgörande ändamål istället för att köpa julklappar till medarbetare och intressenter. Årets juldonation går till John Nurminens stiftelse rena Östersjöprojekt i Finland och till WWFs Rädda Östersjön i Sverige.

Kronans Apotek stödjer Musikhjälpen 2018.

Kronans Apotek stödjer Musikhjälpen

Årets upplaga av Musikhjälpen är igång. Musikhjälpen är ett insamlingsevenemang som anordnas i samarbete mellan P3 Sveriges Radio, SVT Play och Radiohjälpen. Årets tema för Musikhjälpen är - Alla har rätt att funka olika. Kronans Apotek kommer i år att stödja denna insamling.

​En god jul

​En god jul

Kronans Apotek har skänkt överblivna skrivare till Stockholms Stadsmission. Dels för att skrivarna skulle få ett förlängt liv, dels för att kunna hjälpa en organisation som behövde stöd.

Visa mer