Gå direkt till innehåll
Kronans Apotek möjliggör Swish-betalning i samtliga apotek
Kronans Apotek möjliggör Swish-betalning i samtliga apotek

Pressmeddelande -

Kronans Apotek möjliggör Swish-betalning i samtliga apotek

Nu behövs inte längre kontanter eller kreditkort för att kunna betala på Kronans Apoteks fysiska apotek. Den som vill kan i stället välja att köpa mediciner och andra varor med hjälp av betalappen Swish på kedjans samtliga 323 apotek. Kronans Apotek blir därmed den enda av Sveriges tre största apotekskedjor där Swish-betalningar nu är möjliga.

Kronans Apotek har nyligen lanserat en rad olika tjänster som ska göra det enklare för kunderna att handla – både online och i de fysiska apoteken. I somras tog exempelvis apotekskedjan initiativ till tjänsten ”Du ringer in, vi kommer ut” i syfte att låta kunderna slippa hämta ut mediciner inne på apoteken i rådande coronapandemi. I stället kunde de ringa in sina beställningar och därefter hämta samt betala varorna utanför apoteken.

För de kunder som handlar direkt i apotek har Kronans Apotek nu också gjort det möjligt att betala med Swish på samtliga av de 323 fysiska apoteken. Det innebär att den som har en smart mobil med betalappen Swish kan scanna en QR-kod i kassan, godkänna transaktionen med mobilt bank-id och därigenom betala direkt från bankkontot. Kronans Apotek är den enda av de tre största svenska apotekskedjorna som accepterar Swish som betalningsmetod på de fysiska apoteken.

-Det är inte självklart att svenska handlare att svenska handlare erbjuder Swish som betalningsmetod i sina fysiska butiker. Därför känns det extra kul att Kronans Apotek kan ligga i framkant samtidigt som vi underlättar för alla våra kunder, säger Charlotte Stenbeck, affärsutvecklingsdirektör på Kronans Apotek.

Att kunna betala med Swish har visat sig vara en efterlängtad tjänst bland kunderna och har fungerat väl i lansering av Kronans Apoteks nya leveranslösningar. Under de tre första veckorna i augusti har det exempelvis gjorts nära 2 000 transaktioner med betalappen på drygt 280 av Kronans Apotek. 

Ämnen

Kategorier


Kronans Apotek har över 320 apotek i hela Sverige, från Skåne i söder till Lappland i norr, och en e-handel som levererar snabbt till landets alla delar. Vi erbjuder produkter och tjänster inom recept, hälsa och skönhet anpassade efter dina behov. Besök oss på kronansapotek.se eller ditt närmaste Kronans Apotek.

Vårt syfte: Hälsa för livet genom att hjälpa alla att leva ett hälsosammare liv.

Vår mission: Vi erbjuder hållbara produkter och tjänster för hälsa och välmående.

Vår vision: På ett omtänksamt sätt möjliggör vi en friskare morgondag.

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08

Relaterat innehåll