Gå direkt till innehåll

Ämnen: Ekonomi

Erik Björk, ny CFO på Kronans Apotek.

Kronans Apotek rekryterar ny CFO

Kronans Apotek har rekryterat Erik Björk som ny Chief Financial Officer (CFO). Han kommer senast från KICKS Group där han hade rollen som CFO. Erik Björk tar även plats i lednngsgruppen på Kronans Apotek och tillträder sin nya tjänst den 13 maj.

Erik Sjögren, tilltänkt VD, har utsett ny tilltänkt ledningsgrupp för Kronans Apotek och Apoteksgruppen som går samma i nytt bolag.

Ny tilltänkt ledningsgrupp utsedd för Kronans Apotek och Apoteksgruppen

I början på oktober planeras Oriola Corporation och Euroapotheca group apotekskedjor i Sverige, Kronans Apotek och Apoteksgruppen, gå samman i ett nytt bolag. Inför det har en ny tilltänkt ledningsgrupp utsetts bestående av 9 personer och roller som vi bedömer kommer att leda det nya bolaget på bästa vis.

Ett starkt 2020 för Kronans Apotek

Under helåret 2020 ökade Kronans Apotek försäljningen med 3,1 procent till 8186 miljoner kronor. Främsta orsaken till lyftet är e-handeln som ökade med 85 procent. Under året har försäljningen växt mer än marknaden i genomsnitt och Kronans Apotek har tagit marknadsandelar online.

Kronans Apotek börjar sälja antikroppstester

Kronans Apotek börjar sälja antikroppstester

Kronans Apotek börjar sälja antikroppstester för coronaviruset, tester som kan visa om personen varit smittad av det nya coronaviruset. I samarbete med ICT Health startar Kronans Apotek sin verksamhet på sitt apotek i Valbo, Gävle, samt Sandviken denna vecka, sedan följer ett flertal orter. Antikroppstest görs genom ett blodprov, stick i fingret.

Charlotte Kalla och Kronans Apoteks VD, Anders Torell. Foto: Hanna Olsson

Charlotte Kalla och Kronans Apotek utvecklar hållbar hudvård i nytt samarbete

Sveriges främsta kvinnliga olympier, Charlotte Kalla, har tecknat ett treårigt avtal med Kronans Apotek. Tillsammans utvecklar de en produktserie med fokus på hållbar hudvård, både för miljö och människor. “Ska jag sätta mitt namn på en produkt så vill jag vara delaktig i processen och säkerställa att det är en hållbar produkt och ett samarbete som jag kan stå för”, säger Charlotte Kalla.

Förändringar i Kronans Droghandels ledning

Oriola-KD’s apotekskedja i Sverige, Kronans Droghandel, går in i en ny fas med fokus på förbättrad lönsamhet och finansiell stabilitet. Jonas Levin, marknadsdirektör på Kronans Droghandel har utsetts till tillförordnad VD idag den 15 augusti. Jo Langmoen har samtidigt utsetts till rådgivare för Kronans Droghandel Apotek AB och medlem av bolagets styrelse.