Gå direkt till innehåll

Ämnen: Undersökningar

Kronans Apotek är Sveriges mest empatiska företag för andra året i rad.

Kronans Apotek är Sveriges mest empatiska företag för andra året i rad

När vinnarna av Empati Grand Prix 2021 korades idag utsågs Kronans Apotek till handelns mest kundempatiska kedjaföretag för andra året i rad. I år delar företaget förstaplatsen med Apotek Hjärtat. Resultaten i tävlingen baserar sig på Kundempati Index™ där PFM Research under året har intervjuat 4000 kunder som betygsatt 59 ledande företag.

Finnar och skönhetsideal skapar stress bland tonåringar

Finnar och skönhetsideal skapar stress bland tonåringar

Finnar och fet hy påverkar många tonåringars självkänsla och särskilt tonårstjejer upplever att skönhetsideal skapar stress i vardagen. Samtidigt anser många tonårsföräldrar att det är svårt att prata om hudproblem med sina barn. Det visar en färsk undersökning som Kronans Apotek låtit genomföra.

Kronans Apotek lanserar MinDos - en abonnemangstjänst för dosförpackning av läkemedel

Kronans Apotek lanserar MinDos - en abonnemangstjänst för dosförpackning av läkemedel

En Sifo-undersökning genomförd av Kronans Apotek visar att många äldre som idag använder läkemedel, sköter sin behandling själva. Tyvärr uppger flera av dessa att de tycker att det är svårt att sköta sin läkemedelsbehandling på ett korrekt sätt. För att förbättra läkemedelsanvändningen lanserar nu Kronans Apotek MinDos, en abonnemangstjänst med dosförpackade läkemedel.

Karin Söderberg, Kvalitetschef på Kronans Apotek

Ny rapport visar: Så drabbas äldre av brister i läkemedelskedjan

Ny statistik från Socialstyrelsen visar att svenskarna tar allt fler läkemedel. Samtidigt läggs cirka 35 000 äldre in på sjukhus varje år på grund av felaktig läkemedelsanvändning. En färsk Sifo-rapport från Kronans Apotek visar på stora brister i läkemedelskedjan som drabbar de äldre.