Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Kronans Apotek växlar upp

Kronans Apotek genomför en organisationsjustering för att öka fokus på digitalutveckling, få mer tvärfunktionellt arbetssätt och en högre förändringstakt.

- I en snabbt föränderlig apoteksbransch har vi utvecklat vår strategi för att klara framtida utmaningar och det var nu dags att ta ett mer samlat grepp om vår organisation, säger VD Anders Torell.

För att Kronans Apotek bättre ska klara de utmaningar som accelererats av Corona-pandemin behöver ett antal förmågor och arbetssätt utvecklas.

-Vi behöver vara snabbare, ge kunderna ett samlat erbjudande digitalt och fysiskt, vi behöver bli ännu mer datadrivna i vårt arbetssätt och ta en tydligare position på marknaden, säger Anders Torell och fortsätter: 

- Allt detta gör vi redan, men för att få mer kraft, bli än snabbare och fullt ut kunna dra fördelar av den digitala utvecklingen behöver organisation och arbetssätt justeras.

En bärande del i justering är att ha ett förhållningssätt som utgår från den digitala utvecklingen. Kronans Apotek kommer behöva mer digital kompetens och jobba mer tillsammans tvärfunktionellt i definierade processer och mötesforum.

Totalt kommer ett 30-tal medarbetare beröras på Servicekontoret av cirka 120. Det kommer att innebära rekrytering till nyckelpositioner och flera medarbetare kommer få nya roller och organisationstillhörighet. Det finns ingen övertalighet. Den nya organisationen kommer att träda i kraft 1 januari 2021.

Alla affärskritiska processer får nya former med samverkan från flera avdelningar. Mötesforum på strategisk, operationell och taktisk nivå definieras tydligare med bättre samverkan mellan marknad, sortiment, försäljning och de olika försäljningskanalerna.

- Den nya organisationen och arbetssätten kommer innebära att vi bättre kan möta våra utmaningar och våra kunder, konstaterar Anders Torell.

- Kunderna ser oss som ett företag, då måste vi än mer agera som ett företag i alla våra försäljningskanaler. Vi ska tillsammans ge en så sammanhållen och bra kundupplevelse som möjligt, avslutar Anders Torell. 

Ämnen

Kategorier


Kronans Apotek har över 320 apotek i hela Sverige, från Skåne i söder till Lappland i norr, och en e-handel som levererar snabbt till landets alla delar. Vi erbjuder produkter och tjänster inom recept, hälsa och skönhet anpassade efter dina behov. Besök oss på kronansapotek.se eller ditt närmaste Kronans Apotek.

Vårt syfte: Hälsa för livet genom att hjälpa alla att leva ett hälsosammare liv.

Vår mission: Vi erbjuder hållbara produkter och tjänster för hälsa och välmående.

Vår vision: På ett omtänksamt sätt möjliggör vi en friskare morgondag.

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08

Relaterat innehåll

Hannes Hasselrot tar plats i Kronans Apoteks ledningsgrupp

E-handelschef tar plats i Kronans Apoteks ledningsgrupp

I september 2019 rekryterades Hannes Hasselrot som e-handelschef på Kronans Apotek. Under året som gått sedan dess ha omsättningen för e-handeln lyft med det dubbla. Nu tar Hannes Hasselrot klivet in i ledningsgruppen på Kronans Apotek och blir även företagets digitala försäljningsdirektör.

Kronans Apotek och MediCheck lanserar vaccinationstjänst

Kronans Apotek och MediCheck lanserar vaccinationstjänst

I samarbete med MediCheck erbjuder nu Kronans Apotek vaccinationer på utvalda apotek runt om i Sverige. Målet är att tjänsten ska finnas på runt 80 apotek. Vaccinationer mot TBE och bältros samt resevaccin och påfyllnadsdos av grundvaccin erbjuds. Från och med november går det även att få vaccin mot säsongsinfluensa – något som bara var femte svensk planerar att ta, enligt en färsk undersökning fr

Charlotte Kalla lanserar hudvårdsserie med Kronans Apotek

Charlotte Kalla lanserar hudvårdsserie med Kronans Apotek

Idag lanserar Kronans Apotek och Charlotte Kalla en ny hållbar hudvårdserie för utsatt hy. Samtliga nio produkter för ansikte, händer och fötter i serien är veganska, närproducerade och Cosmos Natural-certifierade. Den gemensamt framtagna produktserien, som bär namnet Kalla, finns på alla Kronans Apoteks E-handeln från och med idag den 7 oktober.

Kronans Apotek öppnar nytt på S:t Eriks Ögonsjukhus i Solna

Kronans Apotek öppnar nytt på S:t Eriks Ögonsjukhus i Solna

Idag öppnar Kronans Apotek ett helt nytt apotek på S:t Eriks Ögonsjukhus, Eye of Excellence, som nyligen flyttade in i den nybyggda fastigheten på Eugeniavägen 12 i Hagastaden, Solna. Det nya apoteket kommer att ha ett nära samarbete med ögonsjukhuset och erbjuda rådgivning och ett större sortiment av läkemedel och egenvård för ögonproblem.

Kronans Apotek möjliggör Swish-betalning i samtliga apotek

Kronans Apotek möjliggör Swish-betalning i samtliga apotek

​Nu behövs inte längre kontanter eller kreditkort för att kunna betala på Kronans Apoteks fysiska apotek. Den som vill kan i stället välja att köpa mediciner och andra varor med hjälp av betalappen Swish på kedjans samtliga 323 apotek. Kronans Apotek blir därmed den enda av Sveriges tre största apotekskedjor där Swish-betalningar nu är möjliga.

En stor del av kunderna i e-handeln handlar genom mobilen.

​Kronans Apoteks e-handel mer än fördubblades andra kvartalet

Kronans Apoteks e-handel har gått starkt under årets andra kvartal. Hela apoteksmarknadens e-handel växte med 69 procent men Kronans Apoteks e-handel växte med 111 procent. – Många medarbetare har lagt ned ett fantastiskt arbete för att vi skulle klara den snabba tillväxt för e-handeln som pandemin inneburit, säger Anders Torell, VD på Kronans Apotek.

Ett starkt 2020 för Kronans Apotek

Under helåret 2020 ökade Kronans Apotek försäljningen med 3,1 procent till 8186 miljoner kronor. Främsta orsaken till lyftet är e-handeln som ökade med 85 procent. Under året har försäljningen växt mer än marknaden i genomsnitt och Kronans Apotek har tagit marknadsandelar online.